Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Egy tervező létezése miért...

Egy tervező létezése miért nem axióma?

Figyelt kérdés

Most ha megnézzük a világunk, pontosabban az univerzumot, akkor azt látjuk, hogy valami hatására létrejött a téridő és élőlények vannak benne(most lehet itt erőlködni, de valszeg nem csak mi vagyunk itt), akkor már csak egy köpés arra rájönni, hogy bizony ez egy szimuláció vagy kísérlet.

Most abba se mennék bele, hogy valami nagyon high tech, irgalmatlan energiaigényű, más dimenzió dologról van szó vagy a mátrixos alszunk valahol felállás játszik.

Csak azt nem értem, hogy mire való ez a hülyeség, hogy elhisszük, itt bizony nem valaki tervezte, csinálta, hanem magától.

Hát persze.

Ha az én hazám tervezője se él már vagy épp nincs meg a terv, akkor bizony ezt se csinálta valaki, hanem magától jött létre?

Nyilván mindenki tudni fogja, hogy nem.

Remélem érezhető az analógia.

2023. márc. 13. 21:01
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

Persze, ez igaz.

Nekem kellene bizonyítani, de pont erről szól a kérdés.

2023. márc. 14. 11:16
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Az axiomáknak akkor van tudományos jelentősége, ha tesztelhető modellt lehet rajuk felépíteni, pl a newtoni törvényekre a newtoni dinamikát.

Milyen modellt tudsz felépíteni az axiómára,az milyen tesztelhető előrejeljéseket tesz?

2023. márc. 14. 11:38
 33/34 A kérdező kommentje:

Ez is igaz.

Ezek szerint rosszul értelmeztem az axióma fogalmát.

Köszönöm mindenkinek a választ.

2023. márc. 14. 11:46
 34/34 anonim ***** válasza:
Az még hagyján hogy kellett tervező, de milyen sok rajzoló kellhetett hozzá. Azért ekkora világot megrajzolni, az se semmi. Aztán még fel is kellett építeni, hogy ne dőljön össze.
2023. márc. 14. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!