Irnatok nekem filozofiai kerdeseket? Peldak lennt!
pl.: Melyik volt hamarabb? A tyuk vagy a tojas?
vagy, Egyet ertetek az abortusszal?
Letezik-e Isten?
stb.
vagy a halálbüntetés kérdése
drogok legalizálása
homoszexualitás erőszakos elfogadtatása
Egy pohár fálig üres vagy félig teli?
Mi a legjobb emberi tulajdonság?
Hogy magyaráznád el a vakoknak a színeket?
Mi a garancia arra, hogy minden ember egyformán látja a színeket?
Mi van a halál után?
:D:D
+1:
"Hogy lehet erekciója Edwardnak, ha nincs vérkeringése?"
Miért kellett Magdi anyusnak meghalnia?
Ki ölte meg Magdi anyust?
Szerintem a zoxigén....
Mert háromszázezer...
egy nagyon erős kérdésem nekem is van, ha már filozófiáról beszélünk, s szerintem e kérdés megválaszolásával kéne kezdeni, bármit is. de ne értsük félre, nem ironikusan értem, hanem teljesen komolyan. :)
A kérdés tehát a következő.
"Mi van?"
üdv
25/F
LastOne.Left
Miért van valami, miért nem inkább semmi sincs? (régi kérdés, de még mindig aktuális)
Mi a jó és a rossz?
Tehettem volna mást, mint amit tettem?
Mit jelent az, hogy egy állítás igaz?
Mi az anyag?
Mi az idő?
10-04 23:16
A tyúk/tojás probléma nem biológiai probléma, hanem logikai. Tyúk és tojás helyett lehetne A-t és B-t is mondani, és akkor a kérdés az, hogy ha B típusú dolog feltétele egy A típusú dolog és egy A típusú dolog feltétele mindig egy B típusú, akkor milyen típusú a sorozat első tagja. Nem a tyúkokról és tojásokról, hanem a végtelen sorozatokról szól a probléma, az evolúció behozása ide csak mellébeszélés.
A mit vinnél nem filozófiai kérdés, hanem önismereti és túléléstechnikai, a van-e élet csillagászati.
1. válaszd ki a két embert aki a legfontosabb neked a világon
adott egy sziget mindkettőt megmarja egy kígyó, van egy szérumod, ami nem elfelezhető 1 ember megmentésére elég
kinek adod be?
2. ha valaminek tétje van, könnyebben vagy nehezebben csináljuk meg? és miért változik ez, akkor, ha nincs tétje a dolognak?
Ki vagy te? - Mi az ember?
1. Mit lehet tudni?
2. Mit szabad remélni?
3. Mit kell tennem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!