Az emberek többségének miért nem esik le, hogy ez a rengeteg félelem amit a társadalomba pumpálnak az igazából a totális kontrollért történik?
Tehát pandémiák, klímakatasztrófa, nyersanyagárak, háborúk stb.
A legjobb irányítás mód az mindig is a félelemkeltés volt és nem látom ezt változni egyhamar.
Mert nehéz belátni, hogy vannak olyan események, amik úgy történnek meg, hogy nem áll a hátterükben egy mesebeli gonosz.
Rossz tudni, hogy nem áll hatalmadban tenni az ellen, hogy az adott esemény fenekestül felforgassa az életedet. Vagy ami még rosszabb, hogy igazából tehetnénk kollektíve a dolog ellen, csak kényelmetlen lenne, így inkább élvezzük a kilátást a szakadék felé gurulva.
Sokkal megnyugtatóbb ha rámutatsz egy feltételezett bajuszpödrő sebhelyes gonoszra, és azt mondodd, ő tehet mindenről, egyszerűen csak leszámolunk vele, és minden jó lesz.
Kicsit fura a válasz, de fejjel lefelé olvastam a kérdést, bocs.
Az ember alapvető szükséglete, hogy értse a dolgokat, a kiszámíthatóság, illetve a kontrolligény. Borzasztó fenyegető belegondolni, hogy vannak olyan, nagy horderejű, globális események, amik véletlenül történnek; amik befolyásolhatatlan balesetek.
A konteósok (bocsánat, az Igazságot átlátók és értők) ezért kapaszkodnak bele egy ilyen hitrendszerbe. Megnyugvást ad számukra, hogy ők értik, hogyan mennek a dolgok. Pl. szándékos a pandémia szabadon eresztése, és a nagy gonosz háttérhatalmak találták ezt ki, stb. Ezzel az illúzióval csökkentik a kiszámíthatatlanságból, a kontroll nélküliségből eredő aggályaikat, félelmeiket.
Milyen érzés csak belegondolni picit, hogy mi van, ha ezek a dolgok teljesen random módon történtek, és nem tehetünk ellene semmit? :)
Semmiben nem különbözik ez a vallásoktól. Eredendően ezek is azért alakultak ki, hogy megmagyarázzák a világ történéseit.
Miért van eső?
A saját énképünkre nézve fenyegető, lekicsinylő beismerni, hogy "fingom nincs". Sokkal kézenfekvőbb válasz, ha van egy Esőisten, aki ezt csinálta. Máris jobban érzem magam, hisz tudom a választ, azaz okos vagyok. Jejj!
“ Milyen érzés csak belegondolni picit, hogy mi van, ha ezek a dolgok teljesen random módon történtek, és nem tehetünk ellene semmit? :)”
Ez szerintem butaság. Nyilvánaló, hogy hatalommal és pénzzel rendelkező emberek jó nagy hatással vannak a történésekre, a történelemre magára. Erre a legjobb bizonyíték szerintem a történelmünk maga. Csak úgy nem történt semmi, minden mögött emberi indíttatás és ambíciók álltak. Aki ennyit nem lát be az korlátolt.
Analóg mód napjainkban is a legnagyobb hatalommal (befolyással) rendelkező emberek akarata szerint alakul minden, a TE sorsod, életed is.
Tehát olyan hülyeséget, hogy minden csak úgy random alakul kérlek ne írj többé.
5
Ugyanakkor 5-ös, te miért érzed azt, hogy felesleges a felelősségre vonás és ellenőrzés ha nincs konkrét bizonyíték? Rengeteg bűnös embert a bírók szabadlábra helyeznek. Ha emellett bűnös, de mivel nem bizonyítható egyértelműen akkor szerinted ártatlan vagy bűnös?
Ugyanez. Te nem látsz a színfalak mögé és azt hiszed mindent amit tudni lehet és ami igaz azt a fősodratú úgyis leadja, tehát nincs szükség további ellenőrzésre.
És szerintem itt tévedsz nagyot.
3
Ne gyere a Covid oltással amikor már köztudott, hogy. Pfizer eltitkolta a mellékhatásokat a tesztelés során, jól megszedte magát egy olyan oltásból ami nem állította meg a pandémiát, se nem akadályozta meg a betegséget. Ne gyere a Pfizerrel kérlek!
9
Nem kell leleplezni, érteni kell az emberi természetet és erőtörvényt. Az erő nem morális, egyik kizárja a másikat. Ugyanakkor nem kegyelmes. Egyik kizárja a másikat. Az erőhöz tartozik egy fokú szívtelenség és kegyetlenség. Miért nem vagy hajlandó végigtekinteni a történelmünkön? Ott a bizonyíték neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!