Miért és mitől fél itt (is) szinte mindenki?
Volt már olyan, hogy valaki kiírta a felhasználói nevét, erre egy programmal lepontozták az összes addigi felszólalását minden fórumon.
Az emberi gonoszsággal csak az emberi leleményesség vetekszik.
Mondjuk mert felhasználják ellened, amit írsz?
Én régen kiírtam a nevem és válaszoltam egy kérdésre, amiben írtam, hogy biszexuális vagyok, erre volt, hogy írtam egy tök korrekt választ egy másik kérdésre, mire valaki odaírta, hogy buzlk válaszára senki se kíváncsi 😂
22L
Mert ez nem egy barátkozós fórum, hanem "amit máshol nem mertél". Anonim módon meg mersz kérdezni dolgokat, amiket nem, és el mersz mondani az életedből dolgokat, amiket amúgy nem.
Szerintem pont azzal van a baj, aki egy anonim fórumon mindenképpen felismerhető akar lenni.
Ki fél?
Csak nem mindenki olyan kattant, kedves "Istvanstvn", ékezet nélkül, hogy egy olyan oldalon, ahol kérdések feltevése és megválaszolása a lényeg, hogy betegesen a felhasználóneveken kattogjon.
Miben lesz egy kérdés más attól, hogy tudod valakinek a nevét? Miben más az, ha Kovács Ábrahám akarja tudni az XBox One technikai paramétereit attól, ha Sinkovszky Csaba akarja megtudni ugyanezt? Más lesz a válasz a kérdésre? Nem. Akkor meg? A név teljesen irreleváns egy kérdés megválaszolása szempontjából.
Igen, tudom, vannak azok a névfétises barmok, akik szerint attól lesz valakinek igaza, ha kiírja a nevét, lakcímét, és kirakja az igazolványképét. Miért is? Mert úgy képzeli, hogy ettől ő a Jani. Egyfajta beképzeltség, és feltűnész viszketegség miatt.
Az igazság pedig az, hogy szemernyivel sem lesz relevánsabb vagy hitelesebb egy vélemény vagy válasz attól, hogy odaírod a nevedet. Attól te nem fogsz többet tudni, sőt, még a végzettségedet sem lehet leellenőrizni, hogy esetleg abból következtessünk a kompetenciáidra.
Ellenben a név kiírása túl azon, hogy adatvédelmi problémákat is felvet, bizony komoly hátrányt okozhat a kérdezőnek, vagy akár a válaszolónak is. Ha mondjuk valaki arra kíváncsi, hogy a pénteki prostizása után a makkján megjelenő piros foltok mennyire komoly nemi betegség jelei, nos, ha ezt csak névvel írhatná ki, valószínűleg nem kérdezné meg. Hiszen onnantól esélyes, hogy a fél környék, meg az összes leendő munkaadója tudni fogja, hogy Sopronszky Tivadar Béla nemi beteg lett a 2020. április 10.-i örömlány-látogatás után. Egyszerűen: gátolná az oldalt a funkciója ellátásában. Elvégre pont azért hozták létre, hogy akármilyen égő, ciki kérdést feltehess, "amit máshol nem mertél".
Emellett a névhasználat visszaélésre is lehetőséget adhat, és tegyük hozzá: hadd legyen az egyén saját döntése, hogy ő most szeretné-e, hogy a neve szerepeljen, vagy nem. Mert joga van eldönteni, és ez az ő egyéni joga, senkinek semmi köze hozzá.
"Itt valami nagyon nincs rendben..."
Szerintem sincs rendben azzal, aki ezen rugózik. Szerintem kezeltesd magad.
Kedves felebarátaim!
A kérdésben az is szerepelt, hogy a felhasználói nevét sem vállalja senki! Ami csak regisztrációs kérdés ugyebár...
Ami engem egy kissé zavart és e miatt tettem fel e kérdést, hogy csak egy felfelé mutató nyilat látok a válaszadás mellett és nem egy nevet, legyen az bármi!
Viszont erre a kérdésre részleges (és számomra értelmes) választ az
# 1 felhasználó adta,
# 2 felhasználó adta,
# 3 (a "névbuzulás" definíció akkor sem zavarna, ha például valakivel megismertetnek, Te bemutatkoztál de ő b...ik bemutatkozni neked? Még csak azt sem mondja, hogy Jani vagyok? Pedig Jánosból több ezer van...),
# 4 (lásd fentebb),
# 5 felhasználó adta (sajnálom, de mindannyian találkozunk elmebetegekkel, lásd lentebb),
# 6 (igazad van abban, hogy ez nem egy barátkozós fórum, de én nem is ezt kifogásoltam, talán -ezek szerint- félreérthetően. Én egy nevet kérek, legyen az bármi, egy nevet ahogy szólíthatlak: "A Jani válaszolt a kérdésemre!" Érted!)
# 7 (bocsi, de a teljes nevemen regisztráltam!)
# 8 felhasználó adta,
# 9 ( oly nagyon röstellem, de az ékezetek hiánya az internet sajátosságaiból adódik. Én már akkor használtam a netet, amikor az ékezetes karaktereink, mivel apró-pici nép vagyunk, nem volt használható. Sajnálom, de ez megmaradt. Ellentétben a vehemensségből adódó helyesírási hibákkal (idézem ö!nt: "Egyfajta beképzeltség, és feltűnész viszketegség miatt."), amúgy az és előtt nincs vessző (általános iskola hatodik osztály)! Abban, hogy egy szemernyivel sem lesz értékesebb egy válasz, attól hogy van neve is a válaszadónak teljességgel igaza van! A következő kérdésemben kifogásolt már elmagyaráztam: a valós nevem nem kell, hogy azonos legyen a felhasználói nevemmel (lásd fentebb)! A továbbiak, az utolsó kifogása kivételével azonosak. Nem a becsületes nevét szeretném tudni senkinek! Csak egy nevet, amit itt becsülettel tud vállalni!
Én megtehetem? Mindamellett hogy nem érdekel ki hogyan pontoz! Mellesleg a pontozás a pontozót is minősíti! Lásd egyes oldalak, ahol bár kevésbé értékes dolgokról van szó, viszont az oldalon szereplő felhasználói nevet vállalni kell! Kérdés sem merül fel ezzel kapcsolatban! Ha valami olyan dolgot akar valaki firtatni, ami kényes számára, csináljon másik reget is!!!
És a lényeg: "Szerintem sincs rendben azzal, aki ezen rugózik. Szerintem kezeltesd magad." Ez sokmindent elmond ö!nről: felszólító mód felkiáltó jel. Hiszen névtelenül mocskolódni az egyik legszánalmasabb dolog egy humanoidtól! És pont ilyen hozzászólások miatt tettem fel e kérdést!
Végezetül, köszönöm szépen mindenkinek az értékes, vagy részlegesen értékes választ!
Többet ilyen és ehhez hasonló, az emberi jellem és tudás hiányosságait feszegető kérdést igyekszem nem fel tenni!
Jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!