Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a világon a legnagyobb...

Mi a világon a legnagyobb átverés?

Figyelt kérdés

A vallás? A politika? A pénz? Az egész fogyasztói társadalom?

Szerinted mi az, amivel a legtöbb/vagy nagyon sok embert tudatosan becsapnak? Ami már-már összeesküvésnek is tekinthető. Egy szűk réteg találta ki, terjesztette el, és húz belőle hasznot, miközben milliók vannak átverve.

2023. jan. 21. 08:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%
Tóth Tihamér: Tiszta férfiúság
2023. jan. 21. 14:12
 12/19 anonim ***** válasza:
48%

Nincs legnagyobb átverés. Minden relatív. Ami számomra átverés, számodra lehet százszor akkora, és létezik ember, aki számára nem átverés.

Az átverés semmi egyéb, mint az adott embert ért hatások nem értése, ennélfogva hátrányba kerülése másokhoz képest.

"A vallás? A politika? A pénz? Az egész fogyasztói társadalom?" - egyik sem átverés, de konkrét ember másik konkrét ember ellen felhasználhatja valamiféle előny szerzésére.

Mivel a kérdés is erősen pongyola (sokféleképpen lehet érteni), így a válaszok is néha.

A #2 válasz igaz, csak félreérthető erősen. És akkor már nem igaz.

A #4 válasz igaz, de hozzá kell tenni, győzni az ember tud, az igazság csak érvényesül az ember által. Tehát ha senki se akarja, nem érvényesül. Ha nagyon erős az ellenérdekelt fél, akkor se. De mivel az ember, így előbb utóbb meghal, és nincs akadálya az érvényesülésnek. Csak lehet, hogy már senki se kíváncsi rá.

A #8 válasz igaz mindazok számára, akik nem alkalmasak tanításai megértésére. A többiek számára nem átverés, csak egye részeit nem tartják hitelesnek vagy szó szerint vehetőnek.

Ugyanez érvényes a #9 és #10 válaszra. Nemcsak arról van szó, hogy tudni kell értelmezni, de arról is, hogy ami nem e kategóriába tartozik, azt nem szabad e rovására írni.

Például azt mondják, a legnagyobb átverés a Fidesz. De erről nincs szó. Egyfelől az "átverés" egy hazugság igazságként való eladása. Itt máris több probléma van. Kérdés, mennyire ügyes az átverő és mennyire balek az átvert. A Fidesz vezetőjéről 1989 nyara óta tudható, ha a hatalom közelébe jut, meg is fogja szerezni, és sok ember fogja ezt nyögni. Néhányan már akkor is mondták, pedig még az se dőlt el, mikor és milyen választások lesznek. Ezeket az embereket soha nem tudta a Fidesz egyetlen embere se átverni, de mivel nagyon sokan hittek a manipulációnak, így azok is isszák a levét, akik intettek a bajra. És még ma is milliók vannak meggyőződve hasznosságáról, bár éppen miatta éheznek akár.

Nem átverés a háttérhatalom se. Hogy lenne az, ha konkrét emberek (sokan) konkrét okok folytán konkrét emberek ellen tüntetnek. Nem az átverés miatt, hanem azért, mert ismert módon károsítják z emberiséget, nem háttérhatalom, hanem valóságos, csak sokan bevették a mesét és ezt akarják eladni róluk. Amit valaki nem tud, azt sokan mások tudhatják. És a nemtudás hátrányait rájuk erőszakolják a nemtudók. Például ha a Fidesz ennyire rossz, már régen el lehetett volna takarítani. Hogy itt van, az azt bizonyítja, sok a tudatlan, manipulálható ember. és mind az igazság ellen lép fel.

2023. jan. 21. 15:39
 13/19 anonim ***** válasza:
82%
Magyarországon hatalmas átverés az, hogy a FIDESZ-KDNP egy keresztény konzervatív párt, ami megvédi az országot.
2023. jan. 21. 17:21
 14/19 anonim válasza:
78%
Úgy egybevéve már minden az szerintem!
2023. jan. 21. 22:25
 15/19 anonim ***** válasza:
64%

"Például azt mondják, a legnagyobb átverés a Fidesz. De erről nincs szó. Egyfelől az "átverés" egy hazugság igazságként való eladása. Itt máris több probléma van. Kérdés, mennyire ügyes az átverő és mennyire balek az átvert. A Fidesz vezetőjéről 1989 nyara óta tudható, ha a hatalom közelébe jut, meg is fogja szerezni, és sok ember fogja ezt nyögni. Néhányan már akkor is mondták, pedig még az se dőlt el, mikor és milyen választások lesznek. Ezeket az embereket soha nem tudta a Fidesz egyetlen embere se átverni, de mivel nagyon sokan hittek a manipulációnak, így azok is isszák a levét, akik intettek a bajra. És még ma is milliók vannak meggyőződve hasznosságáról, bár éppen miatta éheznek akár."

A kommented eddig sem volt hiteles, de ez se semmi. Szóval szerinted afidesz azért nem feltétlenül átverés, mert vannak akiket nem vert át? Konkrétan az egész képe a fidesznek nettó hazugság, nehogy már azt mond, hogy azért nem átverés, mert vannak akiket nem vertek át. Egyébként a másik hülyeséged, hogy mennyire balek az átvert. Szerinted ha valakit könnyű becsapni, akkor azt ha becsapjuk, az nem becsapás? Ha én azt mondom neked, hogy én vagyok Kleopátra és te elhiszed, akkor nem csaptalak be?

"A #8 válasz igaz mindazok számára, akik nem alkalmasak tanításai megértésére. A többiek számára nem átverés, csak egye részeit nem tartják hitelesnek vagy szó szerint vehetőnek."

Az én Istenképem annyi röviden, hogy Isten vagy létezik vagy nem, esetleg mindkettő, de mi nem tudjuk. Akkor szerinted, ha több mint kétezer éve senki se bizonyította be Isten létezését, akkor mennyire bölcs dolog Isten szerint élni, ha egyszer senki se bizonyította be a létezését?

Házasságkötéskor is Istenről beszél a pap, de mennyire lehet komolyan venni így az egészet? Nem azt mondom, hogy szerintem kizárt isten léte, erről írtam korábban is, de ha egyszer senki sem bizonyította be a létét, akkor mennyire lehet komolyan venni az egészet?

Ettől még vallásos emberek lehetnek nagyon jó emberek a vallásuk miatt, de ez egy másik dolog, én nem erről beszéltem.

2023. jan. 22. 14:40
 16/19 anonim ***** válasza:
76%
A kapitalizmus.
2023. febr. 15. 21:05
 17/19 anonim ***** válasza:
A politika a legkárosabb mind közül, korábban a vallás volt, de ez mára lényegében összefonódott a politikával. Majd következik a jog ezt pedig a pénzügy követi. Mindegyik szegmensben érdemi munka nélkül másokon élősködve lehet leginkább meggazdagodni, és a társadalom többi tagján uralkodni.
2023. júl. 11. 14:30
 18/19 anonim ***** válasza:
26%

A világ legnagyobb átverései:

Sok milliárd éves Föld

Végtelen univerzum

Makroevolúció

Politikai megosztottság (jobb-bal oldal, konzervatív-liberális stb)

Gyógyszeripar

Szabad akarat

Van még pár hirtelen ennyi.

2023. szept. 6. 06:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Ja a leges leges legnagyobb hogy az emeber egy szabad önálló entitás. Sosem volt szabad. Vagy bűnt szolgálod, bűn rabja vagy, vagy a Teremtőt szolgálod. Nincs más.
2023. szept. 6. 06:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!