Hogyan sikerült a cseheknél és az észteknél ilyen magas szintű szekularitást elérni?
Ezeket a demagóg dumákat 😂
Igen, bizonyára a legfejettebb társadalom a világon Észak-korea lehet.
Úristen...
A szekularizáció nem vallásellenesség, hanem a vallás és az állam szétválasztása, ami igencsak kívánatos dolog.
Aki vallásos, az finanszírozza ezt a hobbiját és ne a 70% ateista adójából finanszírozzák busásan az egyházakat.
Ez bizony hatalmi kérdés és nálunk elég jól el van cseszve.
Nézhetjük Németországot: ott szekularizáció van és nem mondható, hogy az egyházak mostoha helyzetben vannak. Miért? Megkérdezik, hogy vallásos vagy-e? Ha igen, akkor a fizetésed 1%-át vonja a helyi nav és utalja az egyházadnak. Szerintem ez a megoldás és akkor látszódna, hogy mi a tényleges helyzet.
"70% ateista adójából"
De cuki vagy 😂 tudod az arányok még a legeurópaibb országokban is fordítottak.
A másik pedig, hogy ilyen alapon mi jogon van egyáltalán bármi nemű adózás? Hisz én pl nem akarom támogatni az ELTE genderstudies szakját. Mégis az én adómból is fizetik ott a tanárokat és a hallgatók ösztöndíjait is az én adómból osztják újra.
Na erre mit mondasz?
Meg lehet nézni, hogy mielőtt nem öntötték volna ebbe az adót, milyen állapotban volt az egyházi finanszírozás. Nincs itt 70% vallásos.
Európát ne emlegesd, mert semmi közünk hozzá. Itt keleti demokrácia van, ahol a hatalom megmondja, hogy miben higgy. Semmi közünk sem a demokráciához, sem a valláshoz.
A vallás sosem volt állami feladat. Az állami feladat az oktatás az egészségügy stb. Ezzel kell foglalkozni. Engem sem érdekel a vallástörténet oszt azt is lehet tanulni, de engem nem érdekel, hogy erre költik a pénzem, mert az oktatást fontosnak tartom még a valláshoz kötödőt is. A genderstudies a te érdekeid is szolgálná, ha lenne agyad. De ebben az állapotodban elég ha behúzod az állampártot és már rendben is van az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!