A digitális korszak mint valami rémálom fog bevonulni a történelembe?
10
“ Ma ugyanez történik, csak a fejlődés felgyorsult (mindig is gyorsult, csak eddig a többség képes volt követni, ma viszont ott tartunk, hogy a bonyolultság meghaladja egy ember képességeit. ”
Pont erről van szó. Hogy szinte senki sem képes átlátni a rendszert vagy megérteni működését. Teljesen az irányítók (rendszer értők) jóindulatába vetett bizalmon alapszik.
Még azt sem tudod mire használják az adataid az adatgyűjtő cégek mert nem fogalmazzák meg azt konkréten. Egyszerűen elfogadod a feltételeket mert nincs más módod ha például állast akarsz és valamennyire működőképes akarsz maradni a rendszerben, és utána már fogalmad sincs mire használják adataid. Ugye az adatgyűjtőknek kötelessége megosztani azokat a hatóságokkal, titkosszolgálati szervekkel stb. Az is lehet ez valós időben történik, a rendszerek egybehangolásával. Azt meg végképp nem tudod, hogy az ilyen államszervek miként kezelik az adataid de azt sem, hogy mikor pillantanak be a postafiókodba vagy akár férnek hozzá a mikrofonodhoz a telefonodban, laptopodban, vagy ezek vagy más otthoni eszközeid kameráihoz. Simán lehet, hogy már valós időben megfigyelnek az okoseszközökön keresztül, közterületi, bolti stb kamerákon keresztül.
Nana.
Egy rendszer "átlátásának" fokozatai vannak. A jóindulat nem erről szól. Nem fogadok el feltételeket, hanem mérlegelek. Az állásomban én alakítottam a rendszert és nem az engem. Mert volt más módom, miközben elfogadom, hogy sokaknak nincs. Meglehetős pontossággal tudom, mire használják az adataimat. Már amit kapnak. Azt is tudom, miféléket és kifélék szeretnének megszerezni, de egyelőre én állok nyerésre. Az államszerveket hagyjuk, ha tudnád, mit jelent gigamennyiségű adat kezelése, te sem félnél. Gyanítom, sokkal többet tudok arról, miképpen lehet hozzáférni az általad említettekhez, talán éppen ezért nem is tartok tőle. Azt kéne megérteni, a megfigyelés akkor válik érdekessé, ha tett követi. Annak meg folyamata van, amit értő szem észrevesz. És tehet ellene. Ha persze ezek a feltételek nem állnak, az más, akkor lehet aggódni.
"privát szféra megszűnése, folyamatos megfigyelések, rabság, manipuláció"
Ezeknek még bőven az elején tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!