Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Magyarországnak volt olyan...

Magyarországnak volt olyan kormánya, amelyik bocsánatot kért a magyarországi zsidóktól és cigányoktól, az ellenük (őseik ellen) elkövetett bűnök miatt? Ha igen, tudnátok küldeni róla felvételt, vagy a beszédről leiratot?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a holokausztra, ami cigányokat is érintett, illetve a kommunizmus alatti rendszerszintű megaláztatásra, megfélemlítésre, ellehetetlenítésre, kirekesztésre '56 előtt (és egy pár évig még azután is), ami a cigányságot érintette.

2022. okt. 31. 21:38
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

Elolvastad egyáltalán, amit eddig írtam? Nem hiszem.

"Te azt állítod, hogy elég ismerni a magyar nyelvet meg itt lakni ahhoz hogy valaki magyarnak tekinthessenek."

Nem állítottam ilyet. A saját általad kreált allításokkal vitatkozik, amiket nekem próbálsz tulajdonítani. Ez a szalmabáb.

2022. nov. 10. 19:48
 32/40 A kérdező kommentje:
*vitatkozol
2022. nov. 10. 19:49
 33/40 A kérdező kommentje:

"Kezdjük ott, hogy a civilizáció nagyobb egység, mint a kultúra."

Na ezt nevezik szalmabábnak.. Rajtad kívül ugyanis ilyet senki nem állított, ennek ellenére mégis a számba akarod adni.

Akkor idézlek, kiemelve azt a részt, ami miatt írtam:

"Leszögezhetjük: a nyelv nem képes azonos kultúrát DE MÉG AZONOS civilizációt SEM teremteni."

Akkor mondtad, vagy sem? Vagy felőlem vitatkozhatunk a magyar nyelv szabályairól is.

2022. nov. 10. 20:07
 34/40 A kérdező kommentje:
Amúgy, nem akarlak "megsemmisíteni", vagy ilyesmi. Távol álljon tőlem, úgy általában véve sem vagyok egy indulatos alkat. Úgyhogy bocsi a nyers stílusért.
2022. nov. 10. 20:48
 35/40 anonim ***** válasza:

Még1X, mert gyenge a szövegértésed.

Azt állítottad, hogy

"Kezdjük ott, hogy a civilizáció nagyobb egység, mint a kultúra."

Ez csak egy általad kreált szalmabáb állítás volt, ugyanis ezt sehol nem vitattam.

2022. nov. 10. 20:52
 36/40 anonim ***** válasza:
A zsidók és a cigányok diaszpórában élő közösség volt Európában, és sok országban fordultak elő. Kultúrájuk merőben különböző az őt befogadó európai (pláne nyugati keresztény) államok kultúrájától.
2022. nov. 10. 20:54
 37/40 A kérdező kommentje:

Ez az egész a részemről csak egy pontosítás volt. Erre a helyes reakció az lett volna, hogy: Bocs, fordítva akartam írni. Vagy valami ilyesmi.

Tehát, akkor még egyszer. Az idézett mondatod úgy lett volna szemantikailag helyes, hogy:

"Leszögezhetjük: a nyelv nem képes azonos CIVILIZÁCIÓT, de még azonos KULTÚRÁT sem teremteni."

Itt egy még szemléletesebb példa.

Helytelen: Nem tudok fekve kinyomni 50 kilót, de még 90 kilót sem.

Helyes: Nem tudok fekve kinyomni 90 kilót, de még 50 kilót sem.

2022. nov. 11. 00:32
 38/40 anonim ***** válasza:

Tehát, akkor még egyszer. Az idézett mondatod úgy lett volna szemantikailag helyes, hogy:

"Leszögezhetjük: a nyelv nem képes azonos CIVILIZÁCIÓT, de még azonos KULTÚRÁT sem teremteni."

PONT FORDÍTVA. Mert itt a specifikusabból kell haladni az általános felé.

Mivel azonos civilizáció könnyebben keletkezik mint azonos kultúra. Franciaország és az Egyesült Királyság szinte azonos civilizáció, de nem azonos kultúra.

2022. nov. 12. 21:50
 39/40 anonim ***** válasza:
64%
Ezek a nèpcsoportok mikor kèrnek bocsànatot, a magyarsàg ellen elkövetett bűneik miatt?
2022. nov. 13. 08:39
 40/40 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező !

Ilyen dolgok nem történtek meg. Szóval ami nem történt meg azért nem kell bocsánatot kérni.

2022. dec. 4. 22:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!