Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik civilizáció emlékei a...

Melyik civilizáció emlékei a mai Szaúd-Arábia északnyugati részén fellelt kb. 18.000 halomsír?

Figyelt kérdés

„Temetkezési hálózat”, azaz a halomsírok az oázisokat összekötő utak mentén találhatók, vélelmezhetően abból a megfontolásból hogy a „holtak vigyázták” az oázisok között utazókat.

Ezen a térképen kis pöttyök jelölik a helyszíneket.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. okt. 23. 23:06
 1/4 MDaniel98 ***** válasza:
89%
Hát erről a korról szerintem viszonylag keveset tudunk, nem biztos, hogy akár a régeszek be tudják pontosan azonosítani ezeket.
2022. okt. 24. 09:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti publikációt átfutva nekem úgy tűnik, hogy ezt nem tudjuk jelenleg beazonosítani. Ez egy helyi bronzkori közösség, akiktől nem ismerünk írásbeliséget és a régészek se nevezték el őket. De igazából az is lehet, hogy nem is lehet őket olyan egyszerűen felcímkézni. A Magyarországon megszokott régészeti kultúrákba való besorolás is egyértelműen utólagos kategorizálás, ami szinte biztosan nem tükrözte a valóságot.

[link]

2022. okt. 24. 15:08
 3/4 A kérdező kommentje:
2/2: Hasznos, informatív a link(en át elérhető publikáció), amit mellékeltél, Köszönöm! :)
2022. okt. 24. 16:52
 4/4 A kérdező kommentje:

Érdemesnek tartom megjegyezni, tettem ebbe a témakörbe még három kérdést, a

helyszín szórtan, de szintén Szaúd-Arábia északnyugati része, lehetségesnek tartom, hogy ezek között a leletek között kapcsolat van.

2022. okt. 24. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!