Mit jelent az, ha valami "konnotál"?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a konnotáció, egy szó másodlagos jelentését jelenti, de azt, hogy valami konnotál, azt nem tudom hova tenni.

Egyébbként ezt Gege "lebegek" c. zenéjében hallottam.

A sor így van, ha esetleg segít:

"Már az egysíkúság is konnotál,

mert a valóság költői képpé üti"

2022. okt. 8. 17:59
 1/4 anonim ***** válasza:
55%

A latin nyelvből származik, mint a legtöbb idegen kifejezés.

Con(együtt) + notare(feljegyezni)

Minden gondolatunkat fel kell jegyeznünk magunknak és ha úgy érezzük akkor megosztani másokkal.

2022. okt. 8. 19:12
 2/4 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező -haragban vagy a Google-val? Tessék:

[link]

[link]

2022. okt. 8. 19:19
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy a bővebb magyarázat kb. úgy néz ki, mint a "Díler" c. filmben a gombás csajoknál az a jelenet, mikor a kis csaj magyarázza, hogy a matematikus tesója teleírt egy füzetet számokkal, melyek összefüggéstelennek tűntek - azután ő is bevett egy keveset a gombából, és érteni kezdte a számok közötti bonyolult összefüggést!
2022. okt. 8. 19:28
 4/4 anonim ***** válasza:
86%

Ha valami konnotál, akkor utal valami másodlagos jelentésre vagy a szóból következő háttér információra. Például a "mizu vazze" kifejezés konnotálja az IQ-mat, vagy a "paraszt" szó sértegetést konnotál.

"Már az egysíkúság is konnotál,/ mert a valóság költői képpé üti"

A verselemzéshez van jobb topik, ott talán ki tudják találni, mire gondolt a költő. Szó szerint nézve az egysíkúság plusz jelentést kap, ahogy a költői képek.

2022. okt. 8. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!