Melyik az egyik legelfeledettebb, de mégis lényeges eseménye, fordulata, korszaka a történelemnek? Amiről érdemtelenül keveset beszélnek, viszont nélküle nem lenne most ilyen a világ.
Te fogyatékos vagy?
Mi az, hogy mi a harmadik?
1,Csernobil
2,Arhipov
és
3,Stanislav Petrov
Az egyik asszem a 60-as évek a másik a 80-as.
Az elsőről hol tudsz olvasni?
Rákeresel a Google-ban
3-as
Az ELSŐ Csernobil......... a MÁSIK KETTŐ Arhipov és Stanislav Petrov katonatisztek.
Gondolom túl bonyolultan fogalmaztam
Szerintem a gyarmatosítások.
A gyarmatosítások miatt alakult ki a jelenleg is ismert harmadik világ mint olyan és okozta közvetve az I. Világháborút, ami okozta a II-at ami a hidegháború kialakulásának oka lett.
De a gyarmatosítás nélkül nincs ipari forradalom sem és a török hódítások miatt nem merült volna fel az igény új kereskedelmi utak keresésére sem ami közvetett következménye lett a gyarmatosítás.
És akkor így lefedtem az összes eddigi kommentelő igényét is. :D
Kiegészítéseként hozzá tenném, hogy a gyarmatosítás valójban nem elfeledett része a történelemnek, de nagyon kevés szó esik róla, inkább csak érdekességként tanítják.
Nem beszélnek az új betegségekről, az inka és azték birodalom bukásáról, hogy Spanyolországot és Franciaországot ez húzta ki a belpolitikai es anyagi válságból, hogy a nyugati hatalmak ez miatt nem foglalkoztak a keleti kérdéssel, hogy a belgák és a hollandok hogy felvegyék a versenyt Afrikát gyakorlatilag nyomorba taszította, a németek gazdaságilag sarokba szorultak ezért kénytelenek voltak a gyarmattartó országoknak fegyverrel nekimenni, a rabszolgaság intézménye is a gyarmatosítás miatt alakult ki, az eső mai értelemben vett munkatáborokat a hollandok találták ki az Afrikai gyarmatokon, stb stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!