Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik az egyik legelfeledette...

Melyik az egyik legelfeledettebb, de mégis lényeges eseménye, fordulata, korszaka a történelemnek? Amiről érdemtelenül keveset beszélnek, viszont nélküle nem lenne most ilyen a világ.

Figyelt kérdés
pozitív vagy negatív is jöhet.

2022. jún. 25. 23:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Te fogyatékos vagy?

Mi az, hogy mi a harmadik?

1,Csernobil

2,Arhipov

és

3,Stanislav Petrov

Az egyik asszem a 60-as évek a másik a 80-as.

Az elsőről hol tudsz olvasni?

Rákeresel a Google-ban

2022. jún. 26. 12:32
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

3-as

Az ELSŐ Csernobil......... a MÁSIK KETTŐ Arhipov és Stanislav Petrov katonatisztek.

Gondolom túl bonyolultan fogalmaztam

2022. jún. 26. 12:46
 13/15 anonim válasza:
71%

Szerintem a gyarmatosítások.

A gyarmatosítások miatt alakult ki a jelenleg is ismert harmadik világ mint olyan és okozta közvetve az I. Világháborút, ami okozta a II-at ami a hidegháború kialakulásának oka lett.

De a gyarmatosítás nélkül nincs ipari forradalom sem és a török hódítások miatt nem merült volna fel az igény új kereskedelmi utak keresésére sem ami közvetett következménye lett a gyarmatosítás.

És akkor így lefedtem az összes eddigi kommentelő igényét is. :D

2022. jún. 26. 17:33
 14/15 anonim válasza:
100%

Kiegészítéseként hozzá tenném, hogy a gyarmatosítás valójban nem elfeledett része a történelemnek, de nagyon kevés szó esik róla, inkább csak érdekességként tanítják.

Nem beszélnek az új betegségekről, az inka és azték birodalom bukásáról, hogy Spanyolországot és Franciaországot ez húzta ki a belpolitikai es anyagi válságból, hogy a nyugati hatalmak ez miatt nem foglalkoztak a keleti kérdéssel, hogy a belgák és a hollandok hogy felvegyék a versenyt Afrikát gyakorlatilag nyomorba taszította, a németek gazdaságilag sarokba szorultak ezért kénytelenek voltak a gyarmattartó országoknak fegyverrel nekimenni, a rabszolgaság intézménye is a gyarmatosítás miatt alakult ki, az eső mai értelemben vett munkatáborokat a hollandok találták ki az Afrikai gyarmatokon, stb stb stb.

2022. jún. 26. 17:41
 15/15 anonim válasza:
100%
Ópiumháborúk- Kína ekkor vesztette el no.1 pozícióját, én feltételezés, hogyha itt nem veszítenek és egy erősebb Kína áll szembe Európával, másképp alakult volna a történelem.
2022. jún. 27. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!