Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Németországban vagy Svédország...

Németországban vagy Svédországban nyitottabb, befogadóbb a társadalom?

Figyelt kérdés
Hol lehet inkább jobban barátságokat kiépíteni a helyiekkel?
2022. jún. 22. 08:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát nehéz megmondani, szerintem egyik sem olyan barátkozós népség, de szerintem akkor már inkább a németek. De szerintem minél délebbre mész annál valószínűbb, hogy barátkozósabb "életvidámabb" emberekkel fogsz találkozni, bár nyilván vannak kivételek. A finnekről tudom, pl.: hogy szeretnek távolságot tartani, szerintem ez a svédekre is jellemző.
2022. jún. 22. 09:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdemes általánosítóan "a társadalom" szinten nézni, mert mindenhol a mikrokörnyezet a meghatározó.

Hiába van pozitív kép x vagy Y országról, hogy befogadóak - ha egyéni szinten, helyben nagyon távolságtartóak....

Nagyon függ attól is, hogy mi a végzettséged, milyen környezetben dolgozol.

Németországban, egy középfokú v. az alatti szinten kb. a vendégmunkásokkal, külföldiekkel tudsz "barátkozni". Ott a munkahelyen valszeg kedvesek, udvariasak a németek is, de nem megy túl a munkahely falain a barátkozás. A svédeknél ugyanez...

Mi voltunk kint Németországban sok évvel ezelőtt, a férjem kapott vendégoktatói állást egyetemen. Eleve sok volt a külföldi oktató, de a kollégák és családjaik az egyetemi falakon túl is befogadtak bennünket. De ez azért nem egy általános dolog....

2022. jún. 22. 11:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én Németországban is és Angliában is dolgoztam egyetemi kutatóként több évet mk. országban.

A munkahelyen jópofiznak, rendesek, de ez csak egy sima kollegiális viszony, barátinak semmiképpen nem mondanám.

Sokkal jobban lehet más migrikkel barátkozni, Németo-ban én egy lengyel kollegával lettem jóba, az UK-ban pedig egy indiaival, úgy, hogy munkahelyen kívül is csináltunk programokat.

2022. jún. 22. 13:32
 4/4 anonim ***** válasza:
22%
Csak ismerősök beszámolóira tudok alapozni, de az alapján Svédország jóval nyitottabb.
2022. jún. 23. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!