A jó embereknek nincs más megoldás, vagy az egyház, vagy a meghasonulás és másokhoz hasonló magatartásforma felvétele?
A javakért való zord küzdelemben nincs sok hely a jóságnak, a jók számára a társadalomban?
Vagy el kell menekülniük, bujdosniuk a templomba vagy beállni a sorba és önérdekűen, egoistán tengetni az életet mint egy utolsó retkes féreg?
22
Mi, a materializmus olyan jó alternatíva? Semmi ne legyen ami a szeretetre, elfogadásra, becsületességre tanít?
A "materializmus" egy régies kifejezés, én (#22, 21:11) inkább racionalizmust vagy valóságtiszteletet használnék a témára.
A vallások lényege a hazudozás, mások átverése és tudatállapotának lemérgezése egy életen keresztül. Az összes háborús konfliktus az intézményes vallások segítségével volt megszervezve a történelemben. A mostani politika sem megy enélkül - erkölcsi szempontból a skizoid "hívő" politikus a társadalom legalja.
Miféle "szeretet", "elfogadás", "becsületesség"? Ja, amikor az elit érdeke úgy kívánja, akkor igen - de csak akkor!
Vegyük például a római katolicizmus leghatékonyabb mérgét - a szexualitásról erjesztett abnormális nézeteket:
Maszturbálni bűn - ezért azt meg kell gyónni! Viszont nagyon kevés az olyan vallásos neveltetésben részesült egészséges fiatal, aki rendszeresen beszámolna a matyizásairól a gyóntatószékben.
Legkésőbb innentől a rendszeres hazudozás nélkülözhetetlen lesz egy fiatalember számára. Ez az erkölcsi törés utána tovább tágul, és kinevelődik korunk korrupt, aljasságra hajlamos, szociopata személyiségkarakterisztikákkal bíró átlagembere!
"nem tehetsz azt amit szeretnél és megúszd következmények nélkül."
A BTK meggátol ebben
26
Nem ilyen esetekre gondoltunk. Nyilván olyan esetekre amikor másnak nem ártasz.0
Újra itt van mélyvallásos keresztyén jóságos emberünk, aki le nyomorult férgez másokat a szeretet nevében, és kemény megkülönböztetést gyakorol az elfogadás nevében ("csak a jó embereken akarok segíteni"), valamint folyamatosan szidja az Isten által teremtett csodálatos világot.
Nem tudom hogy trollkodsz, vagy teljes fogalom- és személyiségzavarban szenvedsz-e.
1- rendes keresztén emberek nem szidnak másokat, hanem:
2- elfogadják a világot, és abban próbálnak a saját értékrendjük szerint boldogan élni, és:
3- válogatás és elöítélet nélkül segítenek másokon, ha tesznek a közösségért akkor mindenkiért teszik annak reményében, hogy annak hatására a rossz embereket is megérinti Isten ígéje, felebarátaik szeretete. Bár én nem gyakorlom a vallást, szoktam néha mások tettei miatt kérni az Urat, hogy bocsásson meg nekik, mert Jézus erre tanított.
Ez a vallás lényege, nem az egyházi szabályok és törvények tüzzel-vassal való betartatása.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!