Az angolszász “kultúrákban” miért nincs annyi kifinomultság mint más kultúrákban, inkább az agresszió és erőszak, elveszem, megszerzem mentalitás dominál?
"Igen de lélekölő ilyen országokban élni."
Szerinted. És biztos vannak még sokan, akár ezekben az országokban is, akik ugyanígy éreznek. Meg vannak olyanok, akik szeretik, szépnek találják. Meg vannak olyanok is, akiket ez az egész nem érdekel, el sem gondolkodnak rajta, eszükbe sem jut. Nem vagyunk egyformák. Az egyáltalán nem biztos, hogy a másik ember is ugyanúgy látja a világot, mint te, sőt.
"Kérdés melyik a fontos, a siker, az élet, vagy az egyensúly megtalálása. Angolszász kultúrákban a lélek nagyon el van nyomva, már már lelki nyomorgó a többség."
Nem igazán vettem észre eddigi 8 évem alatt, hogy itt jobban el lenne nyomva a lélek, mint amennyire Magyarországon volt, meg azt sem, hogy olyan nagyon nyomorognának lelkileg az emberek. Sőt, sokkal közvetlenebbek, mosolygósabbak, kevesebb a mufurc figura, mint Magyarországon volt.
“Sőt, sokkal közvetlenebbek, mosolygósabbak, kevesebb a mufurc figura, mint Magyarországon volt.“
Te Angliára utalsz ahol őszinte érzelmet sosem fejeznek ki vagy Amerikára ahol agymosás hatására mindenki elvetemülten optimista mindent illetően?
13
“az emberekben a gyanakvás, az előítélet, és ez is nagyon lélekölő tud lenni.“
Az emberi természetet ismerve ez sokkal reálisabb hozzáállás. De egyébként feltűnt, hogy nem Magyarországgal hoztam párhuzamba?
"spanyol kultúráról, vagy olaszról, franciáról az érzelmek jutnak eszedbe, a művészet, kultúra szeretet, kedves meleg emberek, romantika, szerelem,"
Hahaha ezen jót röhögtem, ezek a népek pont hogy temperamentumosak, vehemensek.
Pont ezek fogják agresszívan leüvölteni a fejed vagy meg is vernek ha nem tetszik valami nekik.
Az Angol maximum sarkon fordul és otthagy a p*ba. Náluk ennyi. Ők ilyen hidegvérűek és nyugodtak.
A Francia elhajt ha segítséget próbálsz kérni pl útba igazítást és nem beszélsz franciául csak angolul (mellesleg mindezt úgy hogy érti mit mondasz mert tud angolul.). Az Angol bárhol a világban szívélyesen fog segíteni. Még akkor is megpróbál segíteni ha nagyon töröd a nyelvüket és alig érti.
De halottam már egyébként olyat is hogy a Német sarkon fordult amikor meglátta a Magyar rendszámot, pedig Németül kértek tőle segítséget.
Átlag Amerikai az kb sík hülye a mi szemszögünkből, a saját kis világukban elvannak és ez elég is nekik. Egyszerűen nem érdekli őket senki és semmi más nem tájékozódnak stb... Ritka szerencse kell hogy tájékozottabbat és értelmesebbet kifogj. Egyébként szivéjességben (vendégszeretetben) ott sincs nagy gond.
Nem feltétlen a saját tapasztalataim írtam le bár az is van közte a legtöbbet én is csak hallom.
De kérdező szerintem elég rosszul látod amit írtál hogy melyik nép milyen ráadásul durva általánosítás is.
Az, hogy neked miről mi jut eszedbe, a te problémád.
A valóság meg az, hogy az angolszász országokban jogállami normák alapján szabályozott élet van, aki agresszív, aki erőszakos, aki csak úgy elvesz valamit mástól, azt bizony az állam keményen megtorolja.
Magyarul mindenkinek a játékszabályok szerint kell játszania a "társasjátékot".
Ellenben olyan csodálatosan egzotikus helyeken, mint mondjuk Szomália, ez nagyon nincs így.
"Egy spanyol kultúráról, vagy olaszról, franciáról az érzelmek jutnak eszedbe, a művészet, kultúra szeretet, kedves meleg emberek, romantika, szerelem, míg egy angolról, amerikairól a közösülés érzelmek nélkül, dominancia, magabiztosság, ridegség, céltudatosság, gyakorlatiasság."
Nem éppen. Az egyik legelterjedtebb sztereotípia az angolokkal szemben pont a kifinomultság, elegancia, udvariasság, ez a "gentleman" stílus.
"míg egy angolról, amerikairól a közösülés érzelmek nélkül"
az USA az egyik legprudebb nemzet a fejlett vilagban de oke :D
amugy baromsag, kerdezo, nem lehet igy altalanositani. az angolszasz kulturak tudod hany kulturat jelent? az USA, Kanada, UK, Ausztralia, Uj-Zeland csak a legnagyobb orszagok, es kozel se egyseges a kulturajuk, meg az orszagon belul sem. ott van meg Irorszag, az osszes commonwealth orszag.
Hát én többet tanultam az angol irodalomról középiskolában, mint a spanyolról, szóval lehet csak maradni kéne a tanulásnál és nem ilyen hülyeségeket állítani.
Arról nem is beszélve, hogy azért a katalán-spanyol helyzet ismeretében nem lehet azt mondani, hogy békésebbek lennének a briteknél, ahol legalább hellyel-közzel rendezni tudták az ír kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!