Az angolszász “kultúrákban” miért nincs annyi kifinomultság mint más kultúrákban, inkább az agresszió és erőszak, elveszem, megszerzem mentalitás dominál?
"inkább az agresszió és erőszak, elveszem, megszerzem mentalitás dominál?"
Én itt élek már több mint 8 éve, de még soha senki egyszer sem akart semmit sem elvenni, megszerezni tőlem agresszióval és erőszakkal. Nem tapasztalok semmi ilyesmit, amit írsz.
Egy spanyol kultúráról, vagy olaszról, franciáról az érzelmek jutnak eszedbe, a művészet, kultúra szeretet, kedves meleg emberek, romantika, szerelem, míg egy angolról, amerikairól a közösülés érzelmek nélkül, dominancia, magabiztosság, ridegség, céltudatosság, gyakorlatiasság.
Nem tudom ha megvan a kifinomult szó jelentése. Ennél jobban nem tudom kifejteni mire utalok a kérdésben.
“Mert a korrupt orosz, kínai, arab, afrikai országokra mind a“
Az oroszok nagyon érzelmes, mély, melankolikus nép legbelül. És azért az irodalom meg művészet ott is topon volt. Meg az embereket más is érdekli mint a siker. Míg angol-ausztrál-amerikai-új-zéland részeken a siker a fő motívuma az életnek, anyagiak.
Teljesen véletlenül nem a spanyolok hódítottak Amerikában?:D
Emlékeim szerint nem szépen kérték az aranyat.
"Egy spanyol kultúráról, vagy olaszról, franciáról az érzelmek jutnak eszedbe, a művészet, kultúra szeretet, kedves meleg emberek, romantika, szerelem, míg egy angolról, amerikairól a közösülés érzelmek nélkül, dominancia, magabiztosság, ridegség, céltudatosság, gyakorlatiasság."
Hát lehet, hogy pont ezért tartanak gazdaságilag és technológiailag ott, ahol. És akkor már Németországot, Japánt és Dél Koreát is ide lehetne sorolni, és máris nem csak az angolszász kultúrára jellemző a dolog.
“És akkor már Németországot, Japánt és Dél Koreát is ide lehetne sorolni, és máris nem csak az angolszász kultúrára jellemző a dolog.“
Igen de lélekölő ilyen országokban élni.
Kérdés melyik a fontos, a siker, az élet, vagy az egyensúly megtalálása. Angolszász kultúrákban a lélek nagyon el van nyomva, már már lelki nyomorgó a többség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!