Mi az élet értelme a 30-as, 40-es, 50-es, 60-as éveidben? A munka?
Persze. A munka. Ha nagyon elmentek otthonról. És sztahanosita vagy. Már Sántha Kálmán professzor úr is elmekórtani esetnek minősítette a munkamániát.
Szóval a munka semmiképpen.
3
De ha folyamat dolgozol akkor mi más értelme lenne.
8-10 órát naponta azzal töltesz. Ha versenyképes akarsz maradni akkor munka után is tanulmányozod a területet, olvasgatsz minimum 2 órát, hétvégén is 2-3 órát. Tehát az már napi 12 óra csak a munkának áldozva. Az utazásról nem is beszélve. Mire befejezed szellemileg úgy le vagy csapolva, hogy a hobbijaidra sem tudsz energiát szentelni mert nem fogod fel mi a csavar a kedvenc sorozatodban, nem tudsz a sakkra fókuszálni, de még a kedvenc videójátékod sem tudod élvezni fáradtan.
Hétvégén próbálsz regenerálódni valamennyire alvás által.
Azon kívül 6 hónapot vársz az első 10 napos szabadságodra.
Aztán még 6 hónapot a másodikra.
Mi az életed értelme, ha nem a munka.
Elhiszem, hogy van akinek nem 20 hanem 30 napja van egy évben. És van aki csak 4-6 órát dolgozik de ezek akkor is csak kivételek.
Szerintem az elején azért dolgozol, hogy aztán megteremthesd magadnak azt a munkát amivel foglalkozni szeretnék, ami lényegében a hobbid. Az első munka nem a hobbid, a második, amit magadnak építesz, csinálsz, na az a hobbi. Én legalábbis így csinálom. Remélem pár év és nem lesz “főnököm”, csak én. Utána elvileg több szabad időm és pénzem is lesz.
Aztán meg iràny a világjárás, annyi helyet látni szeretnék.
5
“Szerintem az elején azért dolgozol, hogy aztán megteremthesd magadnak azt a munkát amivel foglalkozni szeretnék, ami lényegében a hobbid.“
Jó de gyakorlatilag az is munka. Ha szereted, ha nem.
És gyanúm szerint azért a legtöbb ember nem szereti a munkáját csak muszájból csinálja.
Az életnek nincs értelme. Semmilyen felsőbb cel nincs
Random létrejottunk mert megvolt rá a lehetőség.
Az emberek azért dolgoznak mert a penz kell a megélhetéshez és azért élnek mert működik az ösztön. Ennyire egyszerű
9
“Random létrejottunk mert megvolt rá a lehetőség.“
Ekkora ökörséget is ritkán lehet hallani. Akkor a legnagyobb műalkotások is csak úgy random a semmiből születtek. Hatás visszahatás? Hallottál erről? Ha nem mozdítom a kezem akkor annak nem lesz hatása. Ha nem fingok egyet akkor még szellő sem lesz. A semmiből ugye…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!