Kárpát-medencei eredetű-e a honfoglaló magyarság?
Hát, Árpád tényleg forog a sírjában, a mesék miatt, amik lekicsinyítik a honfoglalás tényét. De nem baj.
Hidd csak, hogy a magyarságtól származik mindenki, csak ne hangoztasd lehetőleg, ne rongáld az eddigi eredményeinket.
Én azt mondom, hogy rengeteg emberre lehetsz büszke így is, ha kiderülne, hogy sumérokkal rokonok vagyunk (ami igencsak érdekes lenne), akkor mit csinálnál? Építenénk egy Gilgames-templomot, ahol imádhatjuk Um-napistit? Minden magyar felvenné az Enkidu nevet??? Mi lenne, ha sumérok lennénk? Semmi.
A MAGYARokra kell büszkének lennünk, nem azokra, akikkel lehet, hogy rokonságban állunk.
Szóval én büszke vagyok történelmi személyiségekre, mint Géza, István, András, I. Mátyás, és még rengeteg olyan ember van, akire büszke lehet a magyar nemzet, ezeket kellene tisztelni, és ha már meguntátok, akkor lehetne azt mondani, hogy valójában a németek a magyaroktól származnak...
Szóval amíg a magyar közembernek Mátyás-ról a mondák jutnak eszébe, addig ne beszéljünk sumerekről.
egy elmélet addig elfogadott amíg a leletanyagra ( tények/bizonyítékok) jobban passzoló elméletet nem tesznek a helyére és ez a váltás többször is előfordulhat :)
az hogy a saját elméletünkbe nem illő adatokról nem veszünk tudomást/leszóljuk/egyéb az nem tudományos megközelítés
a bivalyerős hit valamiben nem igazolja az ilyen ostobaságot még akkor sem ha az éppen elfogadott elmélet híveire is jellemző
az emberiség 80%-a ostoba, tehát minden elmélet híveinek 80%-a is... koncentráljunk a bölcs megközelítésre, a meggyőzés képessége és/vagy a hit nem egyenlő az igazsággal
ma 00:06
Kezdhetsz csomagolni mert ébred már az oroszlán! Ilyen antimagyaroknak jobb helye lenne Izraelben ott megtapasztalnák milyen is az igazi rasszizmus.
Az miért antimagyar, aki egy napnál világosabb baromásgot nem hisz el?
Annál az elméletnél, hogy a magyarok valójában a kárpát-medencében alakultak ki aztán visszamentek pár ezer évre a sumérokhoz bulizni, majd újra visszatértek a kárpát medencébe még az is hihetőbb elmélet, hogy a maják ősei a fiastyúk csillagkép egyik bolygójáról származnak...
XDDD
ez valóban csak egy teória, ráadásul nem is vagyok régész hogy én bármit is biztosan merjek állítani, csak gondolkoztam ezeken..olyan kár, hogy a történelmet mindig a győztesek írják, így sosem fogjuk megtudni, hogy mi az igazság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!