Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A régi pajzsokon, rajzokon az...

A régi pajzsokon, rajzokon az állatok, szörnyek miért nyújtják mindig a nyelvüket?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 17. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Mert az látványos, és ezen van a lényeg a dekorációs cuccoknál!
2022. ápr. 17. 21:16
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
Azt tudtad, hogy az Alfa-Romeo gépjárműmárka jelében nem tüzet fúj a sárkány, hanem éppen egy jajveszékelő embert nyel be? Nézz utána jobban, ha nem hiszed!
2022. ápr. 17. 21:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy ezért-e, de a hüllők pl, azért nyújtják ki a nyelvüket, hogy érzékeljék a környezetüket, a levegőt stb. Az ilyen sárkányok szörnyek nagy része is hüllő, lehet ezért, de simán lehetnek esztétikai okai is, vagy csak az akkori művészek így képzelték el ezeket a misztikus állatokat.
2022. ápr. 18. 09:21
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én arra gondolok, hogy rettentés miatt. A harci eszközök hatékonyabbak, ha pszihológiai hadviselést tudnak gyakorolni. Ijesztőek, tehát félelmet táplálnak.

A szörny szóról nekem ezek jutnak eszembe: rémisztés, undorító, ronda, gusztustalan, félelmetes. A szörnyek ezt a célt szolgálják.

2022. ápr. 26. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!