Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szafie szultána miért lakott...

Szafie szultána miért lakott a valide szultanátusa után a régi palotában?

Figyelt kérdés
Ha száműzték is, volt annyi pénze, hogy építessen magának egy saját kisebb palotát és ott éljen. Nem volt rabszolga ekkora már. Ez még jó pár másik szultánára is vonatkozik.
2021. ápr. 26. 22:09
 1/6 anonim ***** válasza:
65%

Szultána sorozatot elejétől a végéig nézted?

Én feladtam a közepén, már nem tudtam követni a szálakat.

2021. ápr. 26. 22:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Leginkább nem sorozatról van szó, hanem egy valójában létezett személyről. A valóságban nem hadakozott az unokájával, hanem visszavonult, bár továbbra is jó kapcsolatban Ahmet szultánnal. Viszont miért a régi palotába vonult vissza, volt vagyona, tudott volna saját palotát építtetni magának.
2021. ápr. 26. 22:37
 3/6 anonim válasza:
Azért, mert akkoriban ez volt a szokás, hogyha a szultán meghal akkor a háreme, beleértve az édesanyját is a régi palotába (esky sarayba) költözik. Egyébként sem biztos, hogy sok értelme lett volna külön költöznie, hiszen ott is ugyanúgy megvolt mindene, voltak saját szolgálói és megillette a legnagyobb kényelem, ami az akkori vuszonylatokhoz képest egy nőnek juthatott a birodalomban...
2021. máj. 10. 13:11
 4/6 anonim válasza:
*viszonylatokhoz
2021. máj. 10. 13:11
 5/6 A kérdező kommentje:
"viszonylatokhoz", miért az uralkodó család tagjainak és a főurak lakosztályai mai szemmel nézve is luxus, legalább is látszólag. Az, hogy milyen volt a fűtés, meg a szagok, már más kérdés
2021. máj. 10. 20:46
 6/6 anonim válasza:
Kérdező, a viszonylatokat a többi nő helyzetére értem, akik abban a korban éltek. Nyilván mai szemmel az akkori életkörülmények, amelyben az előkelők éltek már nem feltétlenül számítana akkora luxusnak, hiszen azóta rengeteg fejlődés történt az infrastruktúrában, illetve másra tekintenek az emberek státusszimbólumként. Még akkor mondjuk az volt a "menő", ha volt sok birtokod, ma már inkább azzal szeretnek az emberek flexelni, ha elutaznak valahová, amit persze felnyomhatnak egyből a facebookra. Akkoriban például az utazgatás sem volt szokás a nemesi körökben sem, a 20. századtól lett népszerűbb...
2021. máj. 10. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!