A honfoglaló magyarok azért (is) választották a Kárpát-medence területét a letelepedésre, mert akkoriban a szabályozatlan folyók és a lecsapolatlan mocsárvidékek és lápok sokkal könnyebbé tették (az amúgy rendkívül termékeny) terület megvédését?
7-8
Igen, csak helyesen nem "ázsiai", hanem "Ázsiából". Ahol csak a szövegben az ázsiai szó szerepel.
Megnéztem, és igen .... lehet, hogy helytelen, bár mondjuk nagyon megszoktam ezt így írni. :) Többnyire sietek a megírással amennyire lehet, és szoktam elírni ennél durvábban is. :) Nem egyszer magam is javításokat írok később hozzá. :)
A régészet területén használják, és onnan maradt meg nálam is. A köznyelvben tényleg lehet furcsa is most, hogy mondod. De nagyon megszoktam és lehet másképpen hallom ki, szóval ... jujj :) nem toooom. Itt egy példa.
"We observe that the Eastern European hunter-gatherer Karelia [9], like the ancient Siberians and Western Eurasians, also show evidence of Asian gene flow."
Azért most, hogy mondod, valóban nem igazán magyarosan hangzik. Jájj. :)
Hagyjuk már a besenyőket...
Amúgy meg ha ránézel a térképre, akkor már inkább a hegyek jelentik a védelmet
Az un. honfoglaló idegen türk anyanyelvű népek genetikailag annyira rokonai a mai magyar populációnak mint kb. a hottentották vagy a bantuk. Azaz semennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!