Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hol érhető el és mi az a...

Hol érhető el és mi az a viselkedés piac?

Figyelt kérdés
2022. márc. 29. 22:50
 1/8 MDaniel98 ***** válasza:
Szerintem te a piaci viselkedésre gondolsz, nem?
2022. márc. 30. 08:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Sajna nem!
2022. márc. 30. 12:41
 3/8 A kérdező kommentje:

[link]

De hogy kell egy ilyen piacot el képzelni?

2022. márc. 31. 11:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem megy túl mélyen részletekbe, és most nincs időm jobban utánaolvasni, de a kulcsszavak a "prediction products" és "behavioural futures".

Az adatbányász cég jóslatokat tud tenni (x fél éven belül új kocsit fog venni, y-nak gyereke fog születni, z ebbe és ebbe a városba akar költözni) és ezeket csomagban termékként értékesíti pl. hirdetők számára (gyerekbútor-cég a gyereket várókat szórja meg reklámokkal) vagy határidős jóslatokat csinál belőle: ebben a városrészben 3 éven belül 25%-kkal fog nőni a gyerekes családok száma, ha adsz x dollárt ezért a tippért most, 3 év múlva 5x-et fizetek vissza, ha tévedek. A gyerekruhalánc megköti az ügyletet (egyfajta biztosításként) és belevág a boltnyitás folyamatába, és közben ha akarja, el is adhatja a biztosítását másnak. Nagyjából így tudom elképzelni a dolgot.

2022. márc. 31. 14:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Na de hol van ennek a piaca?
2022. márc. 31. 23:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mit tudom én, az se biztos hogy ez a származtatott határidős formája létezik-e egyáltalán, az egész ennek a nőnek az elmélete. De tény hogy logikusan következne a hagyományos piacok mintájából, és ha nincs még ilyen, akkor majd lesz.

Nagyon az elején vagyunk még ennek a Surveillance capitalism dolognak, épp csak az első botrányoknál járunk, odébb van az még, hogy központi platformokon nyíltan adják-vegyék kilóra a megfigyelési adatainkat. Egyelőre ez adatbányász cégek és kétes befektető, kockázatkezelő és tanácsadó cégek sötét biznisze, akik a mainstreamre ezt nem ilyen közvetlen formában sózzák rá.

2022. ápr. 1. 07:05
 7/8 A kérdező kommentje:
Na és Biden változtatott ezen valamit? Meg szüntette? Vagy ez még mindig ilyen a nyugaton is?
2022. jún. 13. 19:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi van?
2022. jún. 14. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!