Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Osztrákokra mennyire jellemző...

Osztrákokra mennyire jellemző ez a "merev német" mentalitás?

Figyelt kérdés

Németekre jellemző ugye általánosságban, hogy precíz pontosak, olykor annyira, hogy pl.

- átszólnak, ha este 22 után kapcsolod fel a villanyt vagy indítasz be mosógépet, sőt ha nem a kijelölt szabály szerinti intervallumban megy, akár meg is büntetnek....

- nem olyan betűtípussal van kirakva a neved a postaládán

- póló nélkül viszed le a szemetet saját kukádba kinéznek...

- pet palackon rajtamarad a kupak azért is akár meg is büntetnek

Lehet ezek sztereotípiáknak hangzanak, de én mindegyikről hallottam már ezek valós tapasztalatok

Osztrákoknál is ilyen merev szabályok vannak, hasonlóan a germán területekhez, mint Németországban és Svájcban vagy ők azért lazábbak?

2022. febr. 6. 15:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezek tényleg sztereotipiák, harminc éve élek németek közt, de ilyeneket nem tapasztaltam és nem is hallottam ezekröl soha. (Ez csak egyes magyar oldalakon kerül elö mint " valakitöl hallottam", de soha nem tényleges tapasztalat)
2022. febr. 6. 15:17
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Ugyanannyira, mint a németekre. Azaz kb 99%-ukra semennyire.
2022. febr. 6. 16:16
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Nekem egy ilyen esetem volt összesen. A kocsival rossz helyen álltunk meg és figyelmeztetett az egyik lakó, hogy álljunk el. Nyilván semmi jelentősége nem volt, de elálltunk.

A németekre az jellemző, hogy a közösségi szabályokat betartják. Pl ha a tiéd a kert művelésének kötelezettsége egy társasházban (azzal, hogy te használhatod), akkor a legaprólékosabban behajtják, hogy az rendesen legyen megcsinálva. Emellett pedig ellátnak tanácsokkal hogyan kell. A szemétkezelés is ilyen dolog. Úgy gondolják (jogosan) hogyha ők képesek megtenni, amit szükséges, akkor neked is képesnek kell rá lenned. Ezzel amúgy nincs túl nagy probléma szerintem. Ez a feltétele annak és nálunk is ez lenne, hogy rendezett közterületek legyenek.

2022. febr. 6. 18:32
 4/10 anonim ***** válasza:
25%

A németek bajorok, szászok, svábok, rajnai németek, észak-németek, frízek, poroszok, osztrákok, svájci németek.

Még a Németország területén élő németetek között is jelentős különbségek vannak a népcsoportok között, az osztrákoknak, svájci németek többségének pedig megvan a saját nemzeti tudatuk.

2022. febr. 6. 19:47
 5/10 anonim ***** válasza:
37%
Amit írtál, inkább Svájcról tudom elképzelni, ahol a társas házaknak jó hogy saját alkotmányuk nincsen. Ausztriában ilyen viszont tuti nincsen.
2022. febr. 7. 09:36
 6/10 MDaniel98 ***** válasza:
55%
Érdekes, sok német sztereotípiáról hallottam, de azokról amiket felsorolt a kérdező, pont nem.
2022. febr. 8. 11:45
 7/10 anonim válasza:
0%

"Németekre jellemző ugye általánosságban, hogy precíz pontosak"

nagy lófaxt precizek, pontosak. a merevség az igaz. amiben szemellenzős lovak meginkabb az a vezetes. orszaguton kepesek 80nal szutyorogni, nehogy veletlen elérjék a 100at... 2 km-re van egy 50es tabla, de mar 6 km-el előtte csökkenti a sebességet 60ra... a preciz német már nem létezik. csak a kőkemény merevség.

2022. febr. 8. 18:01
 8/10 anonim válasza:
0%
irja itt valaki a szemetgyűjtést. igen téged lefigyel hogy csinalod, es tudja a szabalyokat fújni, amit aztan van, hogy ő sem tart be... nem egyszer lattam mar németeket Restmüllt kidobni, abban volt tetrapack, üveg, flakon, joghurtos becher...stb... mikor milyen kedvük van...
2022. febr. 8. 18:04
 9/10 anonim ***** válasza:
68%
Szemetet poló nélkül kidobni? Az még román kuktúrkörnyéken is gáz, a következő a mackónadrág...normális ember itthon sem megy így utcára...szemetet levinni se...cigány szokás...
2022. febr. 9. 22:30
 10/10 anonim ***** válasza:
45%
Az osztrákokra, legalábbis ahol én élek(Linz) az jellemző, hogy rettenet lusták, ba.sznak rá mindenre, majd lesz valahogy. A tipikus geht schon, passt schon hozzáállás. Precízitás egy nagy nulla, ha azt akarod hogy valami rendesen legyen megcsinálva, inkább egy külföldire bízd. Dolgozni egyik se szeret, szombaton meg menstruál az összes, mert mi az hogy hétvégén dolgozni kell. Sumákolósak, nem vállal felelősséget semmiért, ő ezt nem csinálta, nem tudja, itt se volt, a kolléga csinálta, ha mutatsz neki bizonyítékot, akkor a bizonyíték rossz. Nem tudnak takarítani!!! Érzékenyek a szemétre, az én szomszédom kikukázta a szemetemet és szétválogattuk, mert volt benne konzervdoboz. Idióta humoruk van, képesek azon röhögni, hogy kék az ég. Ja meg eléggé szeretnek meztelenkedni. Strandon is kivont csöcsökkel képesek napozni. Nem merevek, szerintem barátságosak. Ezek az én tapasztalataim a felső osztrákokkal.
2022. febr. 12. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.