Volt különbség a mai cigányok és hunok mentalitása között?
Üdv!
Volt különbség a mai cigányok és hunok mentalitása között?
A hunok csak jobban megszervezték magukat és így sikerült birodalmat létrehozni. De a kérdés nem a birodalmuk, hanem a mentalitásuk erkölcsiségük.
A huinok mint "rabló nép", "rabló horda" a rasszista, elfogult "történetírók" koholmánya.
Abban a korban a testközeli, szemtől-szemben fizikai harc során védték magukat, vagy teremtették meg az életterüket a népek.
Most a bankok és a multik, meg pl. az EU fosztja ki őket.
Más a módszer, a cél hasonló, vagy ugyanaz.
Kedves kérdező!
Nekem fogalmam sincs, milyen lehetett a hunok mentalitása. És ez nem azért van, mert keveset tudok (ami egyébként igaz) a hunokról, hanem ezért, mert nem is lehet ezt tudni. A cigányok mentalitásáról se mernék határozott állításokat tenni, pedig itt élnek közöttünk. Továbbmegyek, még a saját magam mentalitását sem tudnám megadni, mert ez a fogalom bizonytalan, jelentése nem jól meghatározott.
Persze én azért sejtem, mit értesz mentalitás alatt. A következőt:
Van két culáger. Az egyik, akit úgy hívnak Holczer megbízható, nem szokott elkésni, a fizetését hazaadja, van megtakarított pénze, nem részegeskedik. A másik, a Bogdán Pisti meg nem ilyen. Gyakran van táppénzen, a fizetését sokszor elissza, meg eljátékgépezi, gyakran hőbörög a munkakörülmények miatt. Na szóval te azt nevezed mentalitásnak, amiben a két ember különbözik, ha jól gondolom. És persze azt hiszed, a Bogdán a cigany. Pedig pont fordítva. A Holczer a nevelőszülei nevét viseli, akik a gyermekotthonból hozták ki a csecsemőkorú cigánygyereket. A Bogdán Pisti viszont szőke kék szemű, de sajnos nem a sváb származású szülei büszkesége.
Én csak annyit akarok kihozni ebből, hogy aki szerint egy népnek van valamiféle mentalitása, az hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!