Goebekli Tepe és Boncuklu Tarla feltárásával kiderült, hogy semmit nem tudunk az emberiség történelméről?
1
De mekkora poén tényleg, hogy eltűnhettek bizonyítékai régebbi civilizációknak és teljesen hiányos leletek alapján alkotunk meg egy teljesen fals történelmet amit hiszünk is…
3
A történelmet tudtommal tényként oktatják az iskolákban és nem hipotézisekként. De javíts ki ha tévedek.
Ne haragudj, de ez egy tipikus konteós kérdés, a történettudomány, mint tudomány módszereiről pedig számos szakirodalom létezik, javaslom, lapozd fel ezeket. Az iskolai történelem oktatásnak meg ehhez az egészhez semmi köze nincsen.
Most pedig leírhatod, hogy proli vagyok.
Túl a feleslegesen konteós kérdésfeltevésen: igen, egyre több régészeti lelet utal arra, hogy volna mit újragondolni az ókori történelem, az emberi kultúra kezdetei kapcsán. De abból az időből alig van írásbeliség, és a leletek kormeghatározása sem egyszerű és egyértelmű.
Hogy a "mainstream" történettudomány hogy áll ehhez a kihíváshoz, azt nem tudom, viszont biztos nem tesznek jót a dolgnak sem a konteók, sem az "Őskori idegenek"-típusú bulvársorozatok. Sztem sokan látják a mainstream narratíva problémáit, de visszatartja őket a témán nyüzsgő kóklerek hada Danikentől Icke-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!