Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A kor tudásához viszonyítva a...

A kor tudásához viszonyítva a jelenkori átlagember sokkal butább?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy régen az emberek nagyrészt magukra voltak utalva. Ha lusták voltak, vagy csak életképtelenek, nem nagyon kaptak támogatást így nem is élhettek sokáig. Egy átlag parasztnak is nagyon komplex tudás kellett ahhoz, hogy fent tudja tartani magát és a családját. Ezzel szemben a jelenkori ember ledolgozza a soron a munkaidejét, megkapja a pénzt és nem kell semmin gondolkodnia. Aki erre sem képes, segélyt kap. A jelenlegi demokrácia ebben a formában csak cselédeket képez, akik önmagukban életképtelenek, ha a felsőbb rendszer lassan összeomlik, semmi sem menti meg őket a pusztulástól.
2021. dec. 26. 18:10
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
#19 Ne haragudj, de erre mérések nélkül is elég egyszerű következtetni ha egy kicsit elkezdesz gondolkodni. A kutatás sem véletlenül jött létre, mivel elég egyértelmű a csökkenés elméletben, de így legalább alá van támasztva.
2021. dec. 30. 00:29
 22/22 anonim ***** válasza:

Ha már idehoztad, nekem az a bajom ezekkel a földben nincs elég vitamin dolgokkal (értsd jól), hogy ha a föld annyira ki lenne merülve, akkor hogy tud átlagban mégis nagyobb terméshozamot produkálni, mint a 70-es években?

Amit én hallottam, miszerint az egyes zöldségek, gyümölcsök nemesítése is pénzbe kerül, sok pénzbe, ezért a nemesítő elvárja, hogy sok pénzt is hozzon majd a terméke. Emiatt nem arra törekedtek a nemesítés során, hogy magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú gyümölcsöt teremjenek, hanem arra, hogy nagy, színes és lédús gyümölcsöt teremjen a növény. Azt lehet eladni a piacon, azt veszi meg az egyszeri ember. Így a gyümölcs megnőtt, a vitamintartalma meg (jobb esetben) maradt ugyanannyi, csak az most már egy nagyobb gyümölcsben oszlik el, tehát ugyanannyi gramm gyümölcsben valóban kevesebb a vitamin meg az ásványi anyag.

Nem tudom, mi igaz belőle, de számomra ez logikusabbnak tűnik, mint az, hogy a termőföld van kimerülve.

2021. dec. 30. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!