A kor tudásához viszonyítva a jelenkori átlagember sokkal butább?
Ha már idehoztad, nekem az a bajom ezekkel a földben nincs elég vitamin dolgokkal (értsd jól), hogy ha a föld annyira ki lenne merülve, akkor hogy tud átlagban mégis nagyobb terméshozamot produkálni, mint a 70-es években?
Amit én hallottam, miszerint az egyes zöldségek, gyümölcsök nemesítése is pénzbe kerül, sok pénzbe, ezért a nemesítő elvárja, hogy sok pénzt is hozzon majd a terméke. Emiatt nem arra törekedtek a nemesítés során, hogy magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú gyümölcsöt teremjenek, hanem arra, hogy nagy, színes és lédús gyümölcsöt teremjen a növény. Azt lehet eladni a piacon, azt veszi meg az egyszeri ember. Így a gyümölcs megnőtt, a vitamintartalma meg (jobb esetben) maradt ugyanannyi, csak az most már egy nagyobb gyümölcsben oszlik el, tehát ugyanannyi gramm gyümölcsben valóban kevesebb a vitamin meg az ásványi anyag.
Nem tudom, mi igaz belőle, de számomra ez logikusabbnak tűnik, mint az, hogy a termőföld van kimerülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!