Milyen könyvet ajánlotok, amit könnyű beszerezni és olyan részletesen leírja az ókori Római Birodalomról a dolgokat, mint amilyen részletesen egy történésznek ismernie kell?
Figyelt kérdés
2021. dec. 19. 12:43
1/8 anonim válasza:
Olyan részletesen, ahogy egy történésznek ismernie kell, egy könyvszekrénynyi anyag mutatja be, nem egy könyv. Egy könyv legfeljebb felszínes áttekintést ad.
2/8 A kérdező kommentje:
Mi azoknak a könyveknek a címe?
2021. dec. 19. 13:05
3/8 anonim válasza:
A történeszeknek ez a munkájuk, a nap 8 órájában ezzel foglalkoznak (valójában minden idejükben, mert ez a hobbijuk is) igy nehéz lesz utolérned őkek.
Alapból a forrásokból indulnak ki. Azokból az ókori feljegyzésekbők anelyek fennmaradtak, ezért az első dolgod amit meg kell tenned hogy a legfontosabb ókori történetírókat elolvasod.
• Titus Livius
• Florus
• Tacitus
• Sallustius
• Herodianus
• Suetonius
• Eutropius
• Appianos
• Ammianus Marcellius
• Polybios
• A Historia Augusta császáréletrajzai
• Diordoros Siculus
• Caesartól a Gall háború és a Polgárháború és ezek folytatása.
• Cornelius Nepos római életrajzai
• Plutarkhosz Római életrajzai
4/8 MDaniel98 válasza:
Az előttem szólóknak igazuk van, csak annyi kiegészítést fűznék hozzá, hogyha történész szemmel akarod nézni az eseményeket elsősorban tudományos igényességgel készült, és nem feltétlenül ismeretterjesztő jellegű könyveket kell olvasnod, én az egyetemi tankönyveket ajánlanám, azokban viszonylag kevés hülyeség van.
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönööööm! ❤️
2021. dec. 19. 16:56
6/8 A kérdező kommentje:
Egyébként lehet, hogy félreérhető voltam, de én az egyetemi tankönyveikre voltam kíváncsi. Mindenesetre köszi a válaszokat.
2021. dec. 23. 15:14
7/8 anonim válasza:
Az értelmiségi attól értelmiségi, hogy nem csak 1 könyvből tájékozódik, hanem 20-30-ból.
8/8 A kérdező kommentje:
#7Köszi, akkor mindet elolvasom.
2021. dec. 25. 14:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!