Szerintem az élet értelme az, hogy elpusztítsuk önmagunkat. Ez a nihilizmus csúcspontja, és mégis ellentmond neki. Nem tudom kifejteni, csak megéreztem, és tudom, hogy igaz. Nihilista elvtársak, mit gondoltok erről?
Ne mondjátok, hogy hülye vagyok, ezt érteni kell, és ha érted, nem hülyeség
Nem látom, a nihilizmus hogy végződhet bármiféle válaszban az élet értelmére. Éppen azért, mert bármilyen válasz erre a kérdésre teljességgel szubjektív. Az a meggyőződésed, hogy valaminek az adja az értékét hogy örökkévaló, az csak a te személyes lelki világod és értékrended eredménye. A nihilizmus szerint, az én értelmezésemben legalábbis, ez egy ugyanolyan alaptalan elképzelés, mint mondjuk hogy az életünk értelme keresztényként élni, hogy ezzel kiérdemeljük a mennybemenetelt. Szerintem a nihilizmus értelme éppen az, hogy felszabadít az élet értelmének keresése alól. De persze ez meg nekem a szubjektív elképzelésem.
2021. nov. 14. 15:46
13/22 Wadmalac válasza:
"Szerintem az élet értelme az, hogy elpusztítsuk önmagunkat."
Én éppenséggel nem látok logikus célnak olyat, ami akkor is megtörténik előbb vagy utóbb, ha semmit nem teszek érte.
Kivéve, ha amúgy te halhatatlan vagy.
Én tudtommal nem vagyok az.
2021. nov. 15. 14:44
14/22 anonim válasza:
Mivan akkor, ha egyáltalán semmi értelmezése nincs a létünknek?
Csak úgy szimplán tapasztalunk, tevékenykedünk. A véletlennek minek kellene értelmet keresni? A több millió spermából mi fejlődtünk ki. Véletlenül. Ez a végtelen halál olyan, mint a végtelen világűr. Hogy lehet valami végtelen. Emberi gondolkodással felfoghatatlan. Ha már itt tartunk a spermiumokban van lélek? Mozog, él.
2021. nov. 15. 16:24
15/22 anonim válasza:
Vállalj gyermeket, ő a halálod után is élni fog. Ezenkívül tehetsz olyan dolgokat, amelyek hosszú távú értéket képviselnek, mert halálod után is fennmaradnak.
2021. nov. 16. 14:26
16/22 anonim válasza:
Az életednek az az értelme, amilyen értelmet adsz neki. Te döntöd el, hogy a te életednek mi az értelme.
2021. nov. 16. 14:27
17/22 anonim válasza:
Nem találtad meg.
2021. nov. 16. 19:36
18/22 anonim válasza:
Szerintem az élet értelme az, hogy minél többet megtegyünk és átêljünk.
2021. nov. 25. 12:20
19/22 EagleHUN válasza:
"hogy minél többet megtegyünk"
Nos ez azért erős, mert nem mindegy miből.
Pl ha gyilkolászásból akar valaki minél többet megtenni az azért nem valami értelmes cél...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!