Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mikor érintette Magyarországot...

Mikor érintette Magyarországot, a magyar lakosságot utoljára a történelmében a tömeges rabszolgaság?

Figyelt kérdés

Előre mondom hogy tudom a választ, csak kíváncsi vagyok más tisztában van-e vele. Itt most nem arra gondolok hogy máig előfordul a csicskaztatas egyes helyeken és társadalmi csoportokban. Ezt nem tekintem tömeges jelenségnek!

Itt egy kicsit arrafelé is akarok provokálni, hogy vajon kell e terdelnunk a meccsek előtt, S ha igen, vajon a saját honfitársainkert is kellene-e. De ez csak egy mellékes szál.

2021. nov. 9. 18:17
1 2
 11/11 Wadmalac ***** válasza:

"A kötöttség az a bűneik miatt van, hogy lecsukták őket és jobb esetben csak időszakos, nem életfogytig tartó."

Hát éppenséggel régen is volt "bún" magyarázat alapja a rabszolgaságnak.

- hitetlen

- ellenség

- tartozás

Az afrikai rabszolgagyűjtés meg simán arra alapult, hogy ezek nem is teljes értékű emberek.

Ér4dekes egyébként, hogy voltak olyan rabszolgatartó társadalmak, ahol a rabszolgának volt kiútja, szabadulási lehetősége. Csak nem nagyon volt ez sehol általános törvénybe szabva, a "tulaj" döntésén múlt, megadja-e.

Már a római rabszolgatartásban is.

Megkockáztatom, gyakrabban, mint USA déli államokban.

2021. nov. 10. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!