Magyarországon volt e néger rabszolgaság, vagy mutogatták e a feketéket állatkertben?
Figyelt kérdés
Nyílván olyan szinten nem volt ilyen, mint Amerikában, de egyáltalán nem volt ilyen, vagy azért előfordult?2020. nov. 3. 12:51
1/16 anonim válasza:
Nem szerintem itt nem volt ilyen. Magyarországon nem olyan állapotok uralkodtak, hogy fekete rabszolgákat hoztak volna ide.
2/16 anonim válasza:
Magyarországon tudtommal utoljára az oszmánok/törökök miatt voltak rabszolgák és azok sem négerek voltak. Ráadásul Európában már az 1800as évek elejétől be volt ez tiltva.
Amerika a rabszolgáival egy teljesen másik világ.
3/16 anonim válasza:
Nem, mivel nem is voltak az országban feketék.
4/16 anonim válasza:
Miért kell ilyen kérdést feltenni?
5/16 A kérdező kommentje:
Miért kell ilyen kérdést feltenni?
Mert nem tudom, hogy hogy volt és érdekel...
2020. nov. 3. 13:18
7/16 anonim válasza:
Állatkertben biztos nem, de azt el tudom képzelni, hogy vándorcirkuszokban mutogatták őket, esetleg előadtak valamit, mert a népek még sosem láttak ilyen embereket és fizettek érte. De ez nem rabszolgaság.
8/16 hollófernyiges válasza:
Szórványosan volt, arisztokraták vettek néha fekete rabszolgákat kuriózumként, de nem a földeken való munkára, hanem lakájként. Itt egy érdekes példa, aki Kazinczynak is a barátja volt:
9/16 anonim válasza:
Magyarországon Mária Terézia betiltotta a rabszolgatartást.
10/16 anonim válasza:
Azt megértem, hogy valamit nem tudsz. De emberek állatkertben mutogatásáról szóló kérdés nem ismerethiány, hanem barbárság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!