Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyen kutatási témát válasszak?

Milyen kutatási témát válasszak?

Figyelt kérdés
Jelenleg közösségszervezés BA-n tanulok, kulturális közösségszervezőnek szeretnék szakosodni. Idén van egy kurzusunk, a kulturális antropológia alapjaicímet viseli. Annyira megtetszett, illetve korábban is annyira tetszett az ilyesmi, csak nem tudtam, kik foglalkoznak vele, a tanárral is beszéltem róla és támogat, hogy kulturális antropológia MA-ra szeretnék menni vagy az ELTE-re, vagy a Miskolci Egyetemre, mert az országban csak itt tanítják. A képzésből BA meg csak Miskolcon van. Mivel nem ide járok, félek, hogy hátrányt jelent majd a felvételinél. Nagyon sokat olvasok most a témában, de úgy gondolom, hogy írnék egy TDK-t a témából, viszont nagyon nincs ötletem, többek között azért se, mert jelenleg még nem olyan körökben mozgok, a közösségszervezés távolabb áll tőle kutatási témák szempontjából. Bizonyára sok érdekes téma lehet, amit az antropológiával szoros összefüggésbe lehet állítani, ebben kérnék segítséget, vagy hogy egyáltalán miből induljak ki.
2021. okt. 26. 19:14
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én Miskolcon végeztem antropológiát. Kis különbség az ELTE-hez képet, hogy ők az antropológiai módszert inkább környező országokban, illetve magyar helyszíneken alkalmazzák, kevésbé egzotikus vidékeken. Az ELTE a klasszikusabb indiános, Afrikás fókuszú. Miskolcon erős a vizuális rész is, tehát ha csinálsz egy fotósorozatot és arról írsz felvételi dolgozatot ez is lehet nyerő. Írd meg, hogy miket olvasol, és válthatunk pár levelet, ha szeretnéd.

48f

2021. okt. 27. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!