Droghelyzetről írok szakdolgozatot. Milyen témát válasszak?
szerintem megvizsgálhatnád miért megyünk szembe a fejlett világgal és próbálkozunk az egyre szigorúbb tiltással, ami jól láthatóan sehol sem működik, csak példaképp említem hogy marihuána esetében
cofeeshop, cannabis social club rendszer, vagy otthoni termesztés/felhasználás mellett dekriminalizált(megtűrt):
Svájc, Ausztria, Franciaország(csak gyógyászati), Spanyolország(CSC), Portugália(CSC), Hollandia, Németország(csak gyógyászati felhasználásra), Nagy-Britannia(CSC), Csehország, Belgium, Horvátország, Észtország, Olaszország
Amerikában(általában gyógyászati célokra) dekriminalizált:
Alaska, Arizona, California, Colorado, Connecticut, Delaware,Hawaii,Maine, Massachusetts, Michigan, Montana, Nevada, New Jersey, New Mexico, Oregon, Rhode Island, Vermont,Washington
Kanada
és a világon elsőként Uruguayban legálissá vált
ha itt [link] és itt [link] felteszed a kérdést biztos vagyok benne hogy hozzáértő és valóban releváns válaszokkal látnak el, valószínűleg több anyaggal, statisztikával(szakmai jellegű) tudnak ellátni mint bárki más ebben a témában
némi ovlasnivaló:
és azt hiszem ez az ami téged a leginkább érdekelhet:
-mellesleg a 2012es jelentésből drága állambácsi lazán cenzúrázott 10oldalt, ami nekem elég jogtalannak tűnik...
az új nemzeti drogstratégiáról:
előzőhöz
Máté Gábor egy kanadában élő orvos, aki szerint a drofüggőség szoros kapcsolatban áll a gyermekkorban elszenvedett lelki, fizikai vagy szexuális bántalmazásokkal.
Azt hiszem pont Máté Gábortól hallottam valamikor, hogy a drogfogyasztás tulajdonképpen öngyógyítás. Szépen le is vezette a nézetét. Ez teljesen új hozzáállás a témával kapcsolatban - (számomra)
Engem érdekelne például az új típusú drogokról ill. hatásairól, annak fogyasztóiról fogyasztói szokásairól valami színvonalas írás, vagy a drogokról, drogot használókhoz való hozzáállás a társadalmi térben, sztereotípiák, megbélyegzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!