Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az igaz, hogy a többség úgy...

Az igaz, hogy a többség úgy vélekedik, hogy a csúnya embereknek nincs ugyanannyi joguk szociális téren és ahhoz, hogy jól érezzék magukat?

Figyelt kérdés
2021. okt. 26. 10:54
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Itt van egy jó diagram.

[link]

2021. okt. 26. 12:13
 12/15 Wadmalac ***** válasza:
94%

"Szerintem igen, szükséges egy bizonyos intelligencia szint a belső folyamataid felismeréséhez és megkérdőjelezéséhez."

Ahhoz igen. Viszont ahhoz, hogy egy embert első látásra mi alapján minősítesz, valószínűleg ez nem feltétlenül szükséges, ahogy ahhoz sem, hogy az első benyomásos véleményedet később megváltoztasd.

"Ez alapján a kérdés csak az lenne, hogy az emberek mekkora hányada van tegyük fel 110 felett IQ szempontjából."

Talán 20-25%, de mondom, szerintem nem ezen múlik.

Amúgy ismerek MENSA tagot aki iszonyatosan előítéletes. :)

2021. okt. 26. 12:20
 13/15 anonim ***** válasza:

"Amúgy ismerek MENSA tagot aki iszonyatosan előítéletes. :)"

Na és?

Én meg ismerek 8 általános végzett cigányt, akinek több száz milliós vagyona és jól menő vállalkozása van.

Ettől még nagyon nem ez a jellemző.

2021. okt. 26. 15:41
 14/15 Wadmalac ***** válasza:

"Qrvára releváns, és hozzászólásodhoz van köze, mert ebből látszik, hogy az ország (igazából a világ) lakosságának 90%-a hülye retardált buta korlátolt barom."

Aminek a mintapéldányát a stílusoddal bemutattad.

Barom politizálással idekakálsz, aztán ha ezt jelzik, még parasztabb leszel.

#13: Ki beszélt arról mi jellemző?

Példát hoztam arra, hogy az előítéletesség nem simán a buták privilégiuma és nem is minden buta előítéletes.

A cigányos példád amúgy nem tudom, hogy jön ide. Semmit nem mond az előítéletesség és az intelligencia összefüggéséről és erről vitáztunk a kérdezővel.

Nem vitatkoztunk, vitáztunk. Tudod, az más. Véleményösszevetés.

Megy az is, vagy te inkább vitatkozni szeretsz?

2021. okt. 26. 15:49
 15/15 Wadmalac ***** válasza:
#11: Ez a MENSA-féle IQ eloszlása? Ott a 110-120 környékén magasabb arányra emlékeztem. De lehet, hogy rosszul.
2021. okt. 26. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!