Mitől félnek a nőgyűlölő férfiak?
A huszadik századi gazdasági és szellemi fejlődés egyik legfontosabb tényezője az volt, hogy az emberiség női fele kilépett a háztartási munkából és megjelent a professzió területén. A huszonegyedik század közéletének (politikájának) legnagyobb lehetőségét a nők erőteljes megjelenése fémjelzi majd.
A modern technológia is világosan megmutatja ezt az irányt. Új világ jön ebben az értelemben is. Egyre több nő jelenik meg nemcsak valamennyi munkakörben, de közéleti véleményformáló szerepben, vezető politikai gazdasági pozícióban is. Ma már tapasztalatok bizonyítják, hogy azok a vezető testületek, amelyekben a nők részaránya magas hatékonyabbak, válságállóbbak. Kevesebb az értelmetlen versengés, a felesleges kockázatvállalás és nagyobb az együttműködési készség.
De a közbeszédben mindig jelen volt és van a nőgyűlölet. Sajnos sokszor eljön az a pont is, amikor a beszéd gyűlöletkeltéssé válik, fenyegetéssé aljasul. Láttuk, látjuk ennek számos szánalmas, de sajnos veszedelmes megjelenését is.
Az a férfi, aki a nők erőteljes megjelenésétől fél, az önmagától fél? Félnek, hogy hiányzik belőlük az erő, ezért erőszakra kényszerülnek?
Hogy tartás, bátorság és tehetség nélkül a süllyesztőben végzik?
Mert szerintem jó lenne, ha félelmükben nem keresnének maguknak új ellenséget, akikre megtévesztett követőik haragját irányíthatják.
Mert a nők erőteljes megjelenésétől nem félni kell, hanem örömmel fogadni, mert mindannyiunknak jobb lesz, ha kétszer annyi jó gondolat, és kettőnél biztosan többször annyi szeretet empátia és gondoskodás jelenik meg a közéletben.
Ti mit gondoltok a témáról?
"Vadász alatt arra az ősi foglalkozásra utaltam, ahonnan alapvetően minden férfi foglalkozása ered. Ma is vadászunk, csak nem állatokra, hanem pénzre"
Én is így értettem a vadászatot. A nők is vadászok akartak lenni és ez a plusz konkurencia megnehezíti a mi dolgunkat és ha mi nem ejtünk vadat az még súlyosabb következményekkel jár ránk nézve (párkapcsolati esélyek, társadalmi megítélés stb.) mint amilyen következményekkel egy nő szembesül hasonló karrierbeli nehézségek esetén. (Meg lehet nézni hogy a 2008-as válság után hogy megemelkedett a szingli férfiak száma, egyenesen arányosan a munkanélküliség növekedésével)
Sőt, minél magasabbra ér el egy nő karrierben, társadalmi státuszban stb. annál kevesebb férfit talál vonzónak mert a legtöbb nő a náluk még kompetensebb, ambíciózusabb "vadászokhoz" vonzódik (beléjük van kódolva ahogy belénk is az oltalmazó hajlam a nő iránt) akik felfelé menetelve egyre kevesebben vannak.
12-es akkor csak én értettelek félre, de egyébként teljesen egyetértek. Érdekes dolgok ezek.
Nekem van egy olyan érzésem néha, hogy az emberek szeretnék a biológiát kijátszani, megmutatni, hogy rajtuk nem fognak a természeti törvények. De hát sokat akar a szarka... Anno az ókori egyiptomi papokról olvastam, hogy minden szőrszálat eltávolítottak a testükről, ami az állati múltjukra emlékeztette őket, még a szempilláikat is kitépkedték. De az ösztönök ott vannak a mélyben és erősebbek mindennél.
Nem tudom, nekem a nőkről semmiképp sem a szeretet, empátia jut eszembe, inkább az anyagiasság, érzéketlenség és rosszindulat, esetleg beteges hazudozás, megbizhatatlanság.
A biológiával nem lehet játszadozni, a férfiak egészséges működéséhez szükségük van a nőre mint társra, ezzel az új rendszerrel viszont eltávolítják egymástól a két nemet, a nők józan és higgadt fejjel fognak párt keresni, és csakis a legjobban teljesítő férfiakkal lesznek hajlandók leállni, ezt feszültséget fog szítani a férfiak másik felében akik nem annyira tehetségesek vagy ambiciózusak és biológiai vágyaikat, vagyis a nők társaságot nem kapják meg. Ezáltal egy egymástól eltávolodott, mentálisan egészségtelen, frusztrált társadalom jön majd létre amely sok jóra nem vezetni és minden bizonnyal egy hatalmas konfliktusba, akár vérengzésbe fog torkollni.
Van a dolgok természetes volta, nem véletlen hozta létre a természet nőnek és férfinak az embereket. Mindkettőből ugyanolyat gyúrmázni nem túl jó ötlet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!