Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik a legősibb civilizáció?...

Pro Patria kérdése:

Melyik a legősibb civilizáció? A sumér? Az egyiptomi? Láttam egy dokufilmben, hogy a legősibb városban még a tetőn másztak be az emberek az otthonukba, és nem volt palota, csak egyenrangú lakóházak.

Figyelt kérdés
Lehet, nem megfelelő kategória...
2010. aug. 31. 18:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, csak a távcsőhöz: "Az első, biztosan létező távcsöveket viszont Hollandiában készítették 1608 körül...1608. október 2-án kérte meg a szabadalmi védettséget" - Szóval NEM csak 100 éve vagy kevesebb ideje van, hanem jóval több. ( [link]

A kérdésre: "A folyamatos ásatások és feltárások arra utalnak, hogy az i. e. 6. évezredben komolyabb állattenyésztés és építkezés folyt az ókori Egyiptomban,..." - Ez kb 2000 évvel régebbi, mint a sumér civilizáció. ( [link]

Pedro

2010. aug. 31. 23:56
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
A 76%-os a Daniken-féle elméletről beszél. Erich von Daniken egy "tudósféle", akinek az elmélete szerint régi civilizációkat, pl. Egyiptom, Húsvét-szigetek, maják, sumérok, stb. rendszeresen meglátogattak földönkívüliek, és különbözőképpen segítettek nekik, uralkodtak rajtuk, esetleg keveredtek velük. Az ő elméletei tudományos körökben olyan 15-20 éve voltak "menők", amikor még nem tudták magyarázni, hogy hogyan is építhették fel a Húsvét-szigeti szobrokat, vagy a piramisokat, meg plusz még volt egy-két félreérthető rajza ezeknek a népeknek (a sumér "elem", meg az egyiptomi "repülő" stb.). Azóta már megvannak a miértek, meg a hogyanok, rájöttek, hogy a Húsvét-szigeti szobrokat maguktól is fel tudták állítani, nem kellett hozzá földönkívüliek segítsége, stb. Azért Daniken munkásságát nem szabad lebecsülni, nem egy összeeskövés-elméleteket gyártó idióta, hanem egy gazdag munkásságú tudós-író (többek között benne volt a SETI megalapításában is). Érdemes elolvasni egy-két könyvét, mert érdekesek, nem hülye ember, de ma már túlhaladottá vált az elmélete.
2010. szept. 1. 08:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

H.G.Welles - aki nem csak író volt, hanem igen tekintélyes történész - Az emberiség történetének alapvonalaiban, arról beszél, hogy a civilizáció kialakulása Atlantisz volt. Vagyis azt állítja, hogy a Földközi tenger helyén egy termékeny mező volt, ahol létezett egy civilizáció, amit elöntött a víz. Ezt csak hipotézisként lehet kezelni.

Ellenben tagadhatatlan, hogy az ősi-ókori civilizációk, Mezopotámia (ami nem egységes civilizáció, hanem nagyon összetett), Egyiptom (ugyanaz a helyzet: nem egységes), Juda (egyik legősibb!), a Mykénéi és Krétai civilizációk, Trója (mai Törökország), dél-itália (nem a rómaiak, de még az etruszkok előttiek) a Földközi tenger körül vannak. (Walles szerint középen lenne Atlantis - ami biztosította a különálló civilizációk feltűnő hasonlóságát).

De szerintem: érdemes bevonni az ősi vililizációk nyomait tágabban: mi a helyzet a Spanyol, Francia, Német, Angol stb., területeken fellelt ősi-emlékellel? Altamira, Lascaux, a sok menhir, chromlech, dolmen.. amiért nem maradt ránk sokminden, attól miért nem lehettek civilizációk? De ez már a "mi a civilizáció?" kérdés..

2010. szept. 9. 21:31
 14/18 gtgunár válasza:
52%
én a Hihetetlen magazinban olvastam egy kb 14000 éves világméretű elfeledett civilizációról.
2011. nov. 10. 21:12
 15/18 anonim válasza:
74%

A hihetetlen magazinnál nagyobb hazugság köteget keresve se találnék. Pár éve kinőttem belőle, mivel rájöttem, hogy kamu sztorik és kamu fotók tucatjaiból áll az egész újság.

Ha minőségi rejtélyekről akar olvasni, ajánlom ezt: [link]

Érdekes, meg van az X-aktás hangulata, de ugyanakkor racionális és leleplező is egyben.

2012. márc. 13. 02:21
 16/18 dodo1200 válasza:
Nem a sumér és nem az egyiptomi hanem a hindu.India partjainál találtak elsüllyedt várost,sikerült szerves anyagot felhozni és a C14 vizsgálat minimum 28000 évre értékelte.A Mahabharatra ősi eposz olyan történéseket ír le amik hihatetlenül rég történtek.Ír egy nagy folyóról a mi a Himalájában eredt, a folyó létezett de 40000 éve kiszáradt és egykori medre mentén települések romjait találták.Túl sok lenne az információ ez meg nem cikk csak komment.Minden jót.
2015. aug. 6. 15:32
 17/18 anonim válasza:
53%
Jó tippeid vannak. A sumér bizonyítottan 6000 éves (folyóközi-sumér) egyiptom legrégibb komplexuma a Szfinx (30.000 éves) el is tudom mondani miért majd. Jedeffre fáraó építette állítólag. Kizárt. A kínai 4000, az Indiai 2500, stb. sites.google.com/site/balazsrozalia/2013-aktulis-energik/hatalmas-felfedezs-mgiscsak-ltezhetett-atlantisz voltak nemzetközi görög kutatások (ebbe nincs benne) Atlantisz után. Atlantiszt akarták bebizonyítani a nácik, hogy az ő hazájuk-e (volt-e). Az összeesküvés elméletekben is benne van, UFO látogatás során semmisült meg. A görögök a legősibb, legfejlettebb civilizáció voltak talán (2000 éves) Mongol (2000-1500) Maja (2000) stb. de a görögök rokonai vagy ők laktak Atlantiszon mint a többi kultúrával együtt ami rokon (Lemuira, Mu). Atlantisz helyén van nagy mennyiségű cserépedény, azt kevesen tudják hogy görögökkel azonos kézművészeti ideát képeznek. Gratuláltam volna annak aki megfejti!
2017. jan. 22. 06:35
 18/18 anonim ***** válasza:

Tévedés. Ahogy azt Federico Fellini megmondta hogy itt vannak és "Magyák" -nak avagy magyaroknak hívják őket. (Nemeskürty István)

Tessék csak jobban utánnanézni az előttem szólóknak is, például az ősi agyagedénybe szőlő borsavat és rézrudakat tettek, s ezzel az egyszerű galván elemmel galvanizáltak a őseink, nem pedig a Sumérok ;-)

2018. júl. 23. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!