Melyik a legősibb civilizáció? A sumér? Az egyiptomi? Láttam egy dokufilmben, hogy a legősibb városban még a tetőn másztak be az emberek az otthonukba, és nem volt palota, csak egyenrangú lakóházak.
Bocs, csak a távcsőhöz: "Az első, biztosan létező távcsöveket viszont Hollandiában készítették 1608 körül...1608. október 2-án kérte meg a szabadalmi védettséget" - Szóval NEM csak 100 éve vagy kevesebb ideje van, hanem jóval több. ( [link]
A kérdésre: "A folyamatos ásatások és feltárások arra utalnak, hogy az i. e. 6. évezredben komolyabb állattenyésztés és építkezés folyt az ókori Egyiptomban,..." - Ez kb 2000 évvel régebbi, mint a sumér civilizáció. ( [link]
Pedro
H.G.Welles - aki nem csak író volt, hanem igen tekintélyes történész - Az emberiség történetének alapvonalaiban, arról beszél, hogy a civilizáció kialakulása Atlantisz volt. Vagyis azt állítja, hogy a Földközi tenger helyén egy termékeny mező volt, ahol létezett egy civilizáció, amit elöntött a víz. Ezt csak hipotézisként lehet kezelni.
Ellenben tagadhatatlan, hogy az ősi-ókori civilizációk, Mezopotámia (ami nem egységes civilizáció, hanem nagyon összetett), Egyiptom (ugyanaz a helyzet: nem egységes), Juda (egyik legősibb!), a Mykénéi és Krétai civilizációk, Trója (mai Törökország), dél-itália (nem a rómaiak, de még az etruszkok előttiek) a Földközi tenger körül vannak. (Walles szerint középen lenne Atlantis - ami biztosította a különálló civilizációk feltűnő hasonlóságát).
De szerintem: érdemes bevonni az ősi vililizációk nyomait tágabban: mi a helyzet a Spanyol, Francia, Német, Angol stb., területeken fellelt ősi-emlékellel? Altamira, Lascaux, a sok menhir, chromlech, dolmen.. amiért nem maradt ránk sokminden, attól miért nem lehettek civilizációk? De ez már a "mi a civilizáció?" kérdés..
A hihetetlen magazinnál nagyobb hazugság köteget keresve se találnék. Pár éve kinőttem belőle, mivel rájöttem, hogy kamu sztorik és kamu fotók tucatjaiból áll az egész újság.
Ha minőségi rejtélyekről akar olvasni, ajánlom ezt: [link]
Érdekes, meg van az X-aktás hangulata, de ugyanakkor racionális és leleplező is egyben.
Tévedés. Ahogy azt Federico Fellini megmondta hogy itt vannak és "Magyák" -nak avagy magyaroknak hívják őket. (Nemeskürty István)
Tessék csak jobban utánnanézni az előttem szólóknak is, például az ősi agyagedénybe szőlő borsavat és rézrudakat tettek, s ezzel az egyszerű galván elemmel galvanizáltak a őseink, nem pedig a Sumérok ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!