Mi a véleményetek ezekről a filozófiai állításokról? 1. "Ez a mondat hamis." 2. "A következő mondat igaz. Az előző mondat hamis." Továbbá a magyarázatban szereplő fenti pontokra vonatkozó kiegészítésekről és a mondatokról ezek ismeretében?
1. "Ez a mondat hamis." )Az előző mondat akkor és csak akkor igaz, ha az összes létező és létrehozható mondat kivétel nélkül hamis.(
2. "A következő mondat igaz. Az előző mondat hamis." )Az előző két mondat csak akkor igaz, ha ez a mondat is igaz.(
Szeretném, ha kifejtenétek a véleményeteket az alapállításokra és a kiegészített állításokra külön-külön is. Minden vélemény érdekel (programozó matematikusoké is!)
Nyertél. Csak legalább két kérdéssel tudom megkérdezni, amit csak egyikőjüknek teszek fel, egyik irányba mutatva: "Teszerinted erre van Bugyberek?"
"Most a testvéred kérdeztem?"
A többi következtetés.
Zoligyerek
Halmazelmélet, Wikipédia.
#3: Bármelyiket megkérdezed, mit mondana a másik. Mindig hamis választ kapsz.
Pozitív szorozva negatív az negatív.
Fenntartom a választ, de megkérdezném, hogy a válaszadás garantált -e? (Kötelező -e mindig válaszolniuk? Ez ugyanis meghatározhatja a kérdések sorrendjét. Én pont emiatt kérdeznék ebben a sorrendben.)
3-as vagyok, és pontosítok. Egyetlen feltehető kérdés létezik, hogy teljes biztonsággal meg tudja a turista a Bugyberekbe vezető út helyes irányát.
Vadmalac a 7-es válaszában ezt teljesen jól írta le.
Kérdező, Te pontosan olyan ... vagy, mint Sheldon Cooper, csak Te elbotlottál a magyar nyelvtan nagyon nagy buktatóiban.
1. "Ez a mondat hamis."
Az általad feltett kérdésbe bármennyire is szeretnéd belemagyarázni a "kizárt harmadik elve"-t, nincs benne. Nincs negáció, nincs diszjunkció és nincs Arisztotelész. MAGYAR NYELVTAN, az van!
Mivel kezdődik a mondatod? Határozott mutató névmással, t.i. "EZ"
"EZ" már pontosan behatárolja, hogy mely mondatra mutattunk rá. Csak, és kizárólag a megelőző mondatra. Tehát az összes létező és létrehozható mondatra ez a megállapításunk nem vonatkozhat, kizárólag a MEGELŐZŐ EGY mondatra. És ez nem filozófia.
2. "A következő mondat igaz. Az előző mondat hamis."
Erről az alábbiak jutottak eszembe.
1.szabály - A konyhafőnöknek mindig igaza van.
2.szabály - Ha a konyhafőnöknek mégsem lenne igaza, úgy automatikusan életbe lét az 1.szabály.
További fejtegetésekbe nincs kedvem belebonyolódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!