Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A mai, oltatlanokkal kapcsolat...

A mai, oltatlanokkal kapcsolatos narratíva mást is a stanford-i börtönkísérletre emlékeztet?

Figyelt kérdés

Főleg az a része amikor azok a résztvevők akik az őrök szerepét kapták büntetést lengettek be a rabok szerepét kapó résztvevők számára ha azok közül nem engedelmeskedik mindegyikük valamilyen abszurd és/vagy megalázó dologban. Erre a már engedelmeskedő "rabok" nem az őrökre haragudtak meg hanem a maradék rabra akik még mindig nem engedelmeskedtek.

(Megjegyzem nem vagyok "ötgébillgécmikrocsip"-ről hadováló elmebeteg, és nem tagadom a vírus létezését sem, csak a vakcina nem gátolja a vírus terjedését, ennek ellenére mindenhonnan az jön hogy az oltatlanok miatt terjed megint a vírus, a sok normie pedig elhiszi és kétségbeesetten igyekszik megszabadulni a maradék jogaitól is és azokat szólja meg akik köszönik szépen nem kérnek mindebből.)

2021. aug. 26. 09:49
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%

#10 Abszolút egyetértek.

#9 Abszolút nem érdekel.

2021. aug. 26. 12:28
 12/28 anonim ***** válasza:
57%
A fertőzőképesség is csökken, de hidd azt nyugodtan, hogy nem.
2021. aug. 26. 12:36
 13/28 anonim ***** válasza:
41%
Jöhetne egy-két tudományos igényű ember erősítésnek, mert a magukat sértve érző oltásellenesek teljesen leuralták a kérdést.
2021. aug. 26. 12:37
 14/28 anonim ***** válasza:
28%
#13! Nem zavar, hogy pont az "oltásellenesek" vannak lepontozva? Szóval nyugi, itt vannak a "tudományos igényű" emberek is, csak sajnos ők írni-olvasni nem tudnak, csak a színeket ismerik🤷
2021. aug. 26. 12:47
 15/28 Wadmalac ***** válasza:
49%

Ezredik, sima oltáspárti-oltásellenes eredménytelen vitát provokáló kérdés, benne a háttérgondolattal, hogy aki oltat, az hülye, aki oltásra buzdít, az diktátor.

Köszönjük, nincs rá szükség.

Ha nem akarsz oltatni, te bajod. De legalább ne hangoskodj és ne állítsd be forradalmi tettnek.

Annyira lehetsz rá büszke, mint arra, ha virtuskodásból kocsiban nem kötöd be az övet.

Mondjuk azzal legalább csak a saját életedet kockáztatod, mert az nem fertőző.

Szóval légyszíves fogd be.

2021. aug. 26. 12:51
 16/28 A kérdező kommentje:

"aki oltat, az hülye, aki oltásra buzdít, az diktátor."

Sajnálom ha te ezt olvasod ki az egészből (tőled mondjuk nem vártam volna).

Senkit nem tartok hülyének a témabeli állásfoglalása miatt, max. az állásfoglalását tartom tévesnek, aki pedig ez alapján még meg is szól másokat azt szoktam rossz néven venni. Egész nyíltan szokott menni az "aki nem oltat az egy felelőtlen nagymamagyilkos meg összeesküvéselmélethívő zakkant" narratíva amit a 10-esben kategorikusan megcáfoltam.

2021. aug. 26. 13:25
 17/28 anonim ***** válasza:
58%

"A mai, oltatlanokkal kapcsolatos narratíva mást is a stanford-i börtönkísérletre emlékeztet?" Nem, csak az alultájékozottakat.

"Megjegyzem nem vagyok "ötgébillgécmikrocsip"-ről hadováló elmebeteg" De. A bizonyítékokat magad írod le.

Mindazonáltal mivel az oltatlanok közt jobban terjed a betegség tkp most már a saját fa**oddal vered a csalánt. Élvezed?

2021. aug. 26. 13:38
 18/28 anonim ***** válasza:
67%
#16 és a legszebb hogy pl az én nagymamám kategorikusan kijelentette hogy nem kell neki oltás. Így nyilván nagyon hat rám a "nagymamagyilkos" érv.
2021. aug. 26. 13:40
 19/28 Wadmalac ***** válasza:
44%

"Egész nyíltan szokott menni az "aki nem oltat az egy felelőtlen nagymamagyilkos meg összeesküvéselmélethívő zakkant" narratíva"

Amint ugyanezen a szinten nyíltan elutasítod a "ezcsak egynáthakormányhazudiksokbutabirkaoltatmajdjólbeledögönektízévmúlva", narratívát is, elhiszem, hogy pártatlan vagy.

Amúgy lehet szépen a tyúk vagy tojás kérdésnek utánamászni, de alapvetően akik oltatni akartak, azok rinyálás nélkül oltattak, nem a közösségi médiában pattogtak a gyilkos oltatlanokon.

Éppen az oltás ellenzői nyomtak mindenhol "forradalmi" propagandát az oltás ellen, hülyézve mindenkit, aki oltat.

És az oltottsági arányokat látva kevesebben is hangosabbak.

Úgyhogy továbbra is azt mondom, aki nem oltat, ne vonyítson mindenhol, hogy ő mekkora májer és milyen hülye, aki oltat, mert az TÉNYLEG a saját felelősségének a szájbaxarása.

Ne állítsa be magát szegény elnyomott kisebbségnek, akinek a jogait elvették.

Kussoljon.

És akkor senki nem fogja őt buzerálni.

Az tény, hogy ha 100% átoltottság lenne, akkor nem lenne x-edik hullám, az új variánsok is szépen ellapulnának, a vírus fő terjedési vonala továbbra is az oltatlanok.

Az átoltottaknak ők már nem életveszélyt, legfeljebb kellemetlenséget okoznak. Éppen ezér tgyakorlatilag az oltottak által le lennének már xarva.

Ha kussolnának. De nem kussolnak. Pattognak itt, mindenhol.

És ezt mindenki qrvára unja.

Ezért kapják, amit kapnak.

Érthető?

2021. aug. 26. 14:35
 20/28 anonim ***** válasza:
46%

Nos kérdező, a tudományos magyarázat talán túl bonyolult lenne, de azért néhány dolog (mindamellett, hogy Wadmalac indulatával nagyon egyetértek. Remélem, egyszer fordítva is megtörténik).

Kezdjük a kérdésben szereplőkkel: „…nem tagadom a vírus létezését sem, csak a vakcina nem gátolja a vírus terjedését, …” -gátolja, csak nem úgy, ahogy gondolod.

A fertőzés – gyógyulás folyamata tehát, mellőzve a szakkifejezéseket, a következő.

A vírus beléd megy, első dolga, hogy szaporodjék, ehhez keres benned egy alkalmas sejtet, amelyet rávesz, hogy az ő szaporodását segítse, miáltal e sejt többé neked nem dolgozik. Valamennyi idő után a szervezetet ezt észreveszi, és elkezdi gyártani a védelmi erőt (más szóval, immunválasz következik). Innentől minden az arányokon múlik. Ha egy bénább (és nem agresszívebb) vírus támad meg, a szaporodása lassabb, olyan sejtedet keresi, ami számodra kevéssé fontos, ha ezen felül te egy gyorsreagálású személy vagy, akkor, mire a vírus komolyabban elszaporodik benned (más szóval, veszi el a neked dolgozó sejtjeidet), addig az ellenanyagod, amit termeltél, nekiesik a vírusnak és megöli. Ezt röviden gyógyulásnak nevezik. Szóval ezen (neked) optimális esetben, némi tünettel gyorsan megúszod. Ám ha mondjuk egy idős, vagy ezer betegséggel rendelkező ember vagy, és szerencséd volt benyalni egy jó agresszív vírust, amely például a szív-, tüdő-, és még néhány fajta sejteket kedveli, akkor ez a vírusnak optimális. Mire a szervezeted észbe kapna, nagyjából meg is halsz. E szélsőséges eseteken kívül a zöm átlagos, 3-4 hétig beteg, de nem hal meg.

Az első esetben alig fertőzöl, mert a gyorsan kiöli belőled a vírust a szervezeted, hamarosan nincs mit továbbadj. A második esetben is alig fertőzöl, mert hamar mozdulni se bírsz, meghalsz, kevés ideig lesz módod továbbadni. A harmadik eset az igazi, hosszú, nem túl megeröltető betegség, sokáig van benned sok vírus, mozogsz és sokaknak továbbadod.

Ha viszont oltást kaptál, az a szérum „úgy tesz, mintha ugyanaz a vírus lenne”. A szervezeted beindul, gyártja az ellenanyagot (feltéve, hogy erre képes egyén vagy). Eközben ez az álvírus nem szaporodik, nem keresi a sejtjeidet, hogy elvegye őket tőled. De a szervezeted reagál, és ezt észre is veszed. Nem betegséggel, hanem változatosan, némi izomfájdalommal, esetleg fejfájással és még sok módon, mint bármely gyógyszer esetén. ÉS most jön az igazi vírus! És ismét beléd megy, miért ne? A szérum nem vont be téged valami áthatolhatatlan anyaggal! Az eltérés ekkor következik! A vírus szaporodna, csakhogy a kész fegyverzet, az ellenanyag már benned van. És rögtön támad. Mire az akár agresszív vírus észbe kap, ki is nyírták. Itt a lényeg az, hogy ki a gyorsabb. Mindig csak pár darab vírus megy beléd először. Ha előbb kész és sokkal nagyobb a védelmi erő, a vírusnak nincs ideje szaporodni. Ezt te úgy éled meg, hogy pár napig gyengébb vagy (esetleg), aztán vége. És az előbbiekhez képest drasztikusan kevesebb vírussal fertőzöl, és lényegesen rövidebb ideig. Az oltatlan, ha pechje van (agresszív vírust kap és nem elég erős), akár 3 hétig fertőz, méghozzá durván. Mászkál, mert annyira nem beteg, nem a szívét támadta a vírus, hanem mondjuk az izomsejtjeit. Tehát bármennyire nem tetszik, ha veszel egy oltottat (olyan egy hónaposat, mert ennyi idő minimum kell), meg egy oltatlant, mindegyik nyakába zúdítasz 100 darab vírust, akkor az oltott mondjuk peches esetben megfertőz három másikat, az oltatlan szintén peches esetben vírusok milliárdjaival akár több ezer embert fertőz, ha mondjuk minden másanap meccsre, kocsmába, moziba, szóval sok ember közé megy.

„…sok normie pedig elhiszi és kétségbeesetten igyekszik megszabadulni a maradék jogaitól….” – milyen jogaitól? Kéretik felsorolni, vagy azt kell hinnem, hazudsz, miközben nem tudod, miről beszélsz. Minden bizonyítás nélkül, csak úgy mondom. Beoltottak. Én döntöttem el, mikor és mivel. Semmiféle jogomról nem voltam hajlandó lemondani. Azóta mászkálok sokfelé. A szabályt betartom, nem mert kötelező, arra tennék. Hanem, mert megfontolom és jónak találom. Az idén négyszer voltam külföldön, tegnap értem haza éppen. Itthon is sokfelé jártam. Akkor is, mikor a harmadik hullám dühöngött. Na persze ésszel, megnézem hová megyek (egyébként is ezt teszem). Szóval mesélj, milyen jogaimról mondtam le? Érdeklődve várom. Hátha kiderül, én éltem olyanokkal, amikről te nem is tudsz.

#10-hez. Helyes, álljunk meg, nézzük! Nem értetted meg, amit idéztél. A nagymama problémája nem ez, hanem hogy túléli-e. És túl fogja. Oltatlanul meg nem. Viszont ha túl sok oltatlan tolong körülötte, akkor a sok ismételt eset közül véletlenül lehet egy, ami öl. Ezért a nagymama, ha értelmes, erősen kerüli az oltatlanokat. Bizony hallatlan dolog valamit nem megérteni.

#16-hoz. Te kategorikusan semmit nem cáfoltál, de elhiszem, hogy erről vagy meggyőződve. Tudod, a „cáfolat” nem azt jelenti, hogy a cáfoló így gondolja, hanem azt, a másik fél megérti és elfogadja (feltéve, ha elég értelmes) az érveket. Ha vannak. Nem tudom, ismered-e a hatás ellenhatás fogalmát. Ha valami zavarót észreveszünk, mérlegelünk. Esetleg szólunk, szelíden. Ha a dolog nagyon zavaró, hangosan szólunk. Ha viszont nemcsak erősan zavaró, de veszélyes, és abnormálisan terjesztik, ha azt látjuk, a hülyeség kezd fősodorrá válni, akkor üvöltünk. És lesz egy pillanat, amikor már nemcsak üvöltünk, hanem ütünk. Igen nagyot. Miért? Semmi az egész, puszta önvédelemből. Mert tudjuk, a fősodor ha kellően széles, árvíznek hívjuk és pusztitónak. Ezért megelőzésképpen teszünk róla, hogy létre se jöjjön. Amit te a „csapból is ez folyik”-nak élsz meg, az egy válasz egy mérhetetlen, ön és közveszélyes hülyeségre. Amit Wadmalactól olvasol, egyelőre csak hangosabb „nono”. De egyet se félj, ha a negyedik hullám tényleg beindul (remélem, nem), akkor bizony lesz üvöltés és nemcsak Wadmalactól, hanem sokaktól. Ideje, hogy az írástudók viseljék a felelősségüket. Azt hiszem, Wadmalac érti, mondtam már párszor.

Csak megjegyzem: néhány kormány fontolgatja, hogy törvénybe iktatja a kötelező oltást. Az osztrák kormány ezt ma még indirekt módon teszi. A 72 órás tesztet 48-ra, a 48 órásat 24-re csökkentette. És egyre több helyen lesz feltétel. Tehát egy jobb vendéglőben szeretnél vacsorázni? Semmi gond, hozz egy 24 órás tesztet. Ja, másnap is? Hozz másnap is egy tesztet. Két eset van. Vagy néhány héten belül megúnod és beoltatod magad, vagy fafejű vagy. Utóbbi esetben jön a törvény, és szankció is lesz. Elveszik a maradék jogaidat is. Viszont élni fogsz, és lesz kinek visszaadni azokat. Ja, állítólag (eleget hangoztatta) a magyar kormány számára az osztrák az etalon. Meglátjuk. Nagy tétjeim vannak, hogy nem lesz etalon. Marad a hülyeség.

2021. aug. 26. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!