Az tényleg igaz, hogy egyedüliként a japán kormány tiltakozott hivatalosan Magyarország feldarabolása ellen az I. világháború végén?
Figyelt kérdés
2021. aug. 16. 11:26
2/7 anonim válasza:
Japanban akkor nem is hallottak Magyarországról vagy a trianoni békeszerzödésröl, de egyébként sem érdekelte volna öket, hogy valahol messze mi történik, ami nekik nem jelent semmit!
3/7 anonim válasza:
Japánról én sem hallottam, ám tudtommal az amerikai Wilson sokallotta a területek elcsatolását, mind a magyar, mind a német vonatkozásban, de leszavazták.
4/7 MDaniel98 válasza:
Nem, ez is csak a távolkeleti legendacsoporthoz tartozik, amit nehéz leellenőrizni, mert a magyar történeszek többsége nem volt Japánban és nem is beszéli a nyelvet, illetve szinte biztos vagyok benne, hogy nincs is szándékukban megtanulni.
5/7 anonim válasza:
Mivel Magyarország nem létezett az első világháború előtt így a semmit feldarabolni sem lehet. Ennek megfelelően a dombon ülő tacsi kutyát nem érdekelte ez az egész. Mindenki államcsőd közelben volt az emberek éheztek, az hogy valahol épp egy új ország született a balkánon nem volt semmilyen szinten hírértékű.
6/7 MDaniel98 válasza:
Magyarország létezett az I. világháború előtt (mivel a Habsburg uralkodókat magyar királlyá is koronázták), legfeljebb nem volt önálló.
7/7 anonim válasza:
Japán csak addig vett részt a tárgyalásokon, amíg Mandzsúriáról volt szó. Az európai kérdések nem foglalkoztatták őket, nem vettek részt utána a tárgyalásokon, legfeljebb a szerződések aláírásán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!