Nem érzitek magatok jobban kiszolgáltatva, hogy minden kezd áthelyeződni az online térbe és kezd személytelenné válni az életünk?
Például az Egyesült Királyságban a korlátozások megszüntetése nem hozta vissza az orvossal való szemtől szembeni konzultációt, ezt telefonos applikációkkal kell megoldani.
Nem érzitek magatok kiszolgáltatva egy ilyen világban? Mert ha összeomlik a rendszer, hacker támadás éri vagy bármi meghibásodás akkor egyszerűen segítség nélkül maradtok.
Ugyanakkor nem hiányoljátok a szemtől szembeni ügyintézés nyújtotta pozitív élményeket, mint a bizalom, a tudat, hogy van kihez fordulni. Orvosi konzultáció esetén például a kis telefonodba pötyögsz és annak a “jódindulatára” és segítségére számítasz és nem tudod egy emberi archoz kötni az egész élményt ami mégis adna egy kis megnyugvást. Az emberi interakció elvégre a legtermészetesebb dolgok egyike. És ennek megszűntetésével nem lesz sokkal szegényebb az egész élettapasztalat?
Én például értékelem, hogy nem valami hivatalban, postán, bankban sorban állással, kismillió személyes rohangálással kell, hogy elcsesszem azt az időmet, amit nem munkahelyen töltök, hanem helyette a barátaimmal, családommal tudom tölteni, mikor személyesen, mikor neten át.
És a mobileszközöknek köszönhetően még ehhez az online ügyintézéshez sem kell otthon, gép előtt ülnöm, hanem megtehetem bárhol, egy kerékpártúra 10 perces pihenője közben, strandon napozva, akárhol.
Szóval nem értem, mit VETT EL az életemből a virtuális világ, mert azt látom, mit TETT HOZZÁ.
Nem az eszköz a rossz. Azokkal van a baj, akik úgy, használják, ahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!