Online weboldal esetén hogyan hivatkozzak?
Források:
1. Kenesei, 2018 "írás címe/téma megjelölése", [link]
Gondolom papír alapú dokumentumban szeretnél hivatkozni. Ha nincs rá előírás én így szoktam:
Forrás: [link] (2020-06-07 állapot)
Érdemes megadni a szerző nevét, a cikk URL-címét, a megjelenés helyét és idejét, illetve a lekérés dátumát:
"Ennek megfelelően ugyanúgy járunk el, mint a többi forrás esetében: megadjuk a szerző nevét, a megjelenés helyét és idejét; a különbség csupán annyi, hogy a cikk URL-címét is megadjuk és azt az időpontot, amikor mi a cikket „letöltöttük”, azaz, amikor olvastuk:
Molnár Cecília Sarolta (2012): De van benne rendszer! Nyelv és Tudomány, 2012. április 11.
[link] (Utolsó letöltés: 2013.04.19.)
A megadott információk alapján már azonosítható és visszakereshető az általunk felhasználni kívánt cikk. A letöltés (praktikusan: az olvasás) dátumát azért fontos megjelölnünk, mert az interneten mindig mozgó célpontra lövünk – még egy olyan megbízható portál esetében is, mint a Nyelv és Tudomány. Az internetes tartalmak sokkal kevésbé rögzítettek, sokkal könnyebben megváltoztathatók vagy akár törölhetőek is, így fontos megadnunk, hogy mi a szöveg mikori állapotával dolgoztunk."
Forrás: [link]
És ha intext citation-t szeretnék?
Kenesei a partikulát a szintaktikai összetevőkhöz kapcsolódó függő¬szók közé sorolja, amelyek „azok a lexikai elemek, amelyek nem tartoznak a szabad formák közé, de minden más tekintetben önálló szóként viselkednek” (2018).
Vagy amikor a cikkben példát hozok Kálmán László írásából:
(7)Feláldoztam volna-e a telefonvásárlást a kaland érdekében?
(Kálmán 2015)
Akkor például a szövegen belül az idézet után egy számot adsz meg - felső indexben vagy szögletes zárójelek között - majd az adott számot a #4-es hozzászólásban szereplő módon megadod a láblécben.
De ha mindez egyetemi szakdolgozat, akkor nézz utána az adott egyetem szakdolgozati szabályázatában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!