Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az embereknek hogy nem esik...

Az embereknek hogy nem esik le, hogy rabszolgák?

Figyelt kérdés
Az elit az uraik. Fontos számukra a biztonságérzet és ezért nem vesznek erről tudomást?
2021. jún. 25. 11:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 A kérdező kommentje:

20

És az sem érdekelne túlzottan ha esetleg ellened használnák fel ezt a pénzt?

2021. jún. 25. 14:45
 22/78 A kérdező kommentje:

19

Nem a munkával van a baj, hanem hogy a jutalmazás nagyon egyenlőtlen. És a legtöbb ember munkájából igazából csak néhány ember vagyoni helyzete gyarapodik.

Nem tudom, ez egyeseknek miért természetes, hiszen a feudális rendszerben is így volt. A technikának hála most a rabszolga mobilitása (repülő, autó, vonat) növekedett, meg nem csak köveket emelhet meg farmon dolgozhat hanem sokkal többféle feladat közül válogathat. De élete során mégcsak közelébe se kerül az anyagi függetlenséghez, hiszen egy pici pajtáért 40 évet dolgozik szorgalmasan. A felső 1000 viszont totális anyagi függetlenséget élvez.

Ezért rabszolgaság mert: ezer ember anyagi függetlenségben él (szabad ember), míg a többi több mint 7 milliárd anyagi függőségben él. Remélem sikerült felfogni már miről is van szó.

2021. jún. 25. 14:51
 23/78 anonim ***** válasza:

Szerintem a mai élet abban tér el a rabszolgaságtól, hogy csak lelkileg megterhelő nekünk, testileg nem.

Valahogy 6 óra munka, ahol lehet, részleges home office, gyerekeseknek egyik félnek ne kelljen dolgoznia, ilyesmik élhetőbbé tennék a világot.

2021. jún. 25. 15:09
 24/78 anonim ***** válasza:
97%

Szóval az zavar, hogy vannak nagyon gazdag emberek?

Nos, ez szerintem se igazságos sok esetben. De ettől még én nem vagyok rabszolga és nem is élem letargiában az életemet, hanem igyekszem a saját lehetőségeimből minél többet kihozni.

2021. jún. 25. 15:18
 25/78 A kérdező kommentje:

23

Persze 4-6 órával már teljesen más életminőséged lenne és érthetőbb lenne a fizetések szintje. De szinte folyamat dolgozni azért hogy megélhess észbontó.

2021. jún. 25. 15:20
 26/78 anonim ***** válasza:
97%
te vagy az a kérdező, aki szerint nemhogy egy átlagos dolgozó, hanem még soros györgy sem nevezhető szabad embernek?
2021. jún. 25. 15:59
 27/78 anonim ***** válasza:
96%

#22 Azt hiszem, értem, hogy mi a problémád.

Létezik munkából származó és tőkéből származó jövedelem. A munkából származó jövedelem felső korlátját a tehetség, tudás, szorgalom határozza meg, de a legritkább esetektől (sportolók, művészek) eltekintve nem nagyon tud meghaladni egy bizonyos szintet.

A tőkéből származó jövedelem ezzel szemben szinte korlátlan lehet, mert csak a tőke mértéke korlátozza, az pedig képes exponenciálisan növekedni. A tőkejövedelmek által áll elő annak a párezer embernek a vagyona, akikre te irigykedsz.

Van ám megoldás is! Tanulnod kell és szorgalmasan dolgozni, hogy a munkajövedelmed elég legyen ahhoz, hogy valamennyit félre tudjál tenni, ezáltal tőkére tegyél szert és azt folyamatosan növelhesd. De azt a(z összesen) 20 év tanulást és munkát, ami ehhez kell, nem lehet megspórolni.

2021. jún. 25. 19:11
 28/78 anonim ***** válasza:
95%

"Érdekes ahhoz semmi hozzáfűznivalótok nincs, hogy 1000 ember birtokolja a vagyon nagy részét. Igazi vadkapitalisták vagytok!"

Még jó, hogy a vagyoni helyzet és a rabszolgaság között semmilyen összefüggés nincs.

2021. jún. 25. 19:46
 29/78 anonim ***** válasza:
94%

Párszor már elmagyaráztuk a kérdezőnek, de azóta sem érti, hogy mi a különbség a rabszolga és a dolgozó között.

Azt viszont nagyon is jól tudja, hogy ő nem akar dolgozni!

Ahhoz viszont sajnos minden létező adottsága hiányzik, hogy munka nélkül megéljen.

2021. jún. 25. 21:36
 30/78 anonim ***** válasza:
94%
29: ez ugyanaz a fószer, aki mindig kiírja a rabszolgás kérdéseket?? :)))
2021. jún. 25. 21:40
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!