Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hitlernek és körének nem tűnt...

Hitlernek és körének nem tűnt fel hogy mennyire butaság hogy mindenért a zsidókat okolják, vagy tudatosan játszottak rá erre a dologra számításból?

Figyelt kérdés

2021. jún. 2. 14:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Hitler is zsiodó volt. Ismerte a fajtáját
2021. jún. 3. 19:30
 12/21 Wadmalac ***** válasza:
90%

#10: Légy szíves áruld már el, mennyiben ellenérv ez mindarra, amit írtam, illetve ha nem az, miért pörögsz ezen tovább.

:)

2021. jún. 4. 07:19
 13/21 anonim ***** válasza:
82%
Bocsánat, csak le akartam tisztázni, hogy Montecuccoli coelhós bölcselkedését ne vedd szentírásnak :D
2021. jún. 4. 14:24
 14/21 anonim válasza:
63%

Direkt ez volt a céljuk. Mert keresniük kellett egy bűnbakot, akire rá lehet fogni az 1. világháború vereségét, a problémákat, amik felütötték a fejüket, és a zsidók Hitler szemében tökéletesnek látszottak erre. Tanultak voltak, a legtöbbjük ez okból kifolyólag vagyonos volt, így nem volt nehéz úgy beállítani őket, mint az ország bomlasztóit. És bár sokan őrültnek tartják Hitlert, azért ha belegondolunk, bámulatos, hogy miket ért el, hogy évekig az orránál fogva tudott vezetni egy egész társadalmat (ezzel nem Hitlert akarom dicsőíteni, mert szerintem undorító volt, amit az általa alsóbbrendűnek ítélt emberfajokkal csinált). Meg ahogy már előttem írták, kellett valaki, akitől úgymond csak ő tudta megvédeni az országot, hogy az emberek felnézzenek rá, és még inkább elfogadják nézeteit.

Ugyanakkor szerintem ez az ő saját hülyesége is volt, úgy értve, hogy a Mein Kampf (Harcom) c. művében is már megemlíti, hogy gyűlöli a zsidókat.

,,Hitler antiszemita meggyőződésének részletes bemutatása azzal, hogy a zsidók egy világméretű összeesküvés révén térdre akarják kényszeríteni Németországot és az egész világot. Többek között a zsidókat azzal is vádolta, hogy a prostitúció támogatásával, a szifilisz terjesztésével is világuralmi céljaikat szolgálják."

(Mein Kampf- Wikipédia)

Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy ezt az értelmetlen népirtást nem csak a hatalma kiépítése érdekében találta ki, hanem ez már régóta foglalkoztatta, és ő azt hitte, hogy helyes, amit cselekszik.

Mindazonáltal azt hiszem, mi már soha nem fogjuk megérteni, hogy mi járt ennek az embernek a fejében, amikor milliókat ítélt halálra teljesen értelmetlenül.

Arról meglehetősen kevesen beszélnek, hogy a világháború után a magyar és német lakosságnak mennyi mindenen kellett keresztül mennie, azért mert kollektívan bűnösnek bélyegezték őket, úgy, hogy legtöbbjük semmit nem követett el. Ahogy a katyni tömegmészárlásról is meglehetősen kevés szó esik...

Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy szeretnek mindent Hitler nyakába varrni, holott azért más országban is követtek el nem túl nemes cselekedeteket.

Bocsánat a kisregényért. Remélem választ tudtam adni a kérdésedre :)

2021. jún. 15. 11:12
 15/21 anonim ***** válasza:
6%

Nem okolták mindenért "a zsidókat". Amiért pedig okolták őket, azért valóban zsidók voltak a felelősek. Néha még meg is lettek nevezve. Van néhány archívum, ahol meghallgathatod a németek valódi álláspontját, kérdező.

#5: "Háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz és pénz."

Ez finoman szólva egy hatalmas baromság. A pénznek nincs valódi értéke. Ha senki nem hajlandó elfogadni a pénzed, teljesen mindegy, mennyi van neked belőle.

#14: "Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy ezt az értelmetlen népirtást nem csak a hatalma kiépítése érdekében találta ki, hanem ez már régóta foglalkoztatta, és ő azt hitte, hogy helyes, amit cselekszik."

Hogy valóban történt-e népirtás, azt egy páran megkérdőjelezik, és igen nyomós ellenérveket hoznak fel.

2021. júl. 17. 00:21
 16/21 Wadmalac ***** válasza:
100%

"csak le akartam tisztázni, hogy Montecuccoli coelhós bölcselkedését ne vedd szentírásnak :D"

Isten ments, de azért van benne igazság.

A háború baromi drága sport.

Csak nyerés esetén általában jó a profit. :)

2021. júl. 19. 09:43
 17/21 anonim ***** válasza:
92%

"A háború baromi drága sport.

Csak nyerés esetén általában jó a profit. :)"

Milyen kár hogy manapság a profit általáben egy harmadik félhez vándorol, amelyik nem is vett részt a háborúban...

(#15)

2021. júl. 19. 17:23
 18/21 Wadmalac ***** válasza:

"#5: "Háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz és pénz."

Ez finoman szólva egy hatalmas baromság. A pénznek nincs valódi értéke. Ha senki nem hajlandó elfogadni a pénzed, teljesen mindegy, mennyi van neked belőle."

A két dolognak nulla köze van egymáshoz, nem ellenérv.

2021. júl. 20. 07:49
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

A háborúhoz, (és a jó életkörülményekhez) két dolog kell:

erőforrások/nyersanyagok és technológia.

A pénz csak akkor számít, ha valaki a fenti kettőt képes vagy hajlandó biztosítani pénzért cserébe.

#17 voltam

2021. júl. 20. 18:45
 20/21 Wadmalac ***** válasza:
100%

"A pénz csak akkor számít, ha valaki a fenti kettőt képes vagy hajlandó biztosítani pénzért cserébe."

Ami mondjuk az esetek 99,9999..%-ára igaz. :)

2021. júl. 21. 07:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!