Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Pszichológusok! Mit jelent ez?

Pszichológusok! Mit jelent ez?

Figyelt kérdés
Na, szóval a pszichiáterem, azt kérte, hogy rajzoljak egy esőben álló embert. Én rajzoltam egyet középre, miközben erősen esett az eső. Esernyője nem volt és elfutott az eső alól.

2021. máj. 17. 19:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Ezzel a lelkedből láthat meg részleteket.
2021. máj. 17. 19:59
 2/14 A kérdező kommentje:
#1Mit lehet megmondani a rajz alapján?
2021. máj. 17. 20:06
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok pszichológus, de sok mindent.

Mennyire vagy nyitott, optimista, milyen a problémamegoldásod, stb.

2021. máj. 17. 20:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem CSAK az a lényeg, hogy mit rajzoltál, hanem az is, hogy hogyan, meg az is, hogy egyébként miröl beszéltetek, hogan viselkedsz, stb - azaz rengeteg mindenre lehet belöle következtetni, egy kivülálló soha nem fog tudni egyértelmü választ adni, ez a saját terapeutád feladata.
2021. máj. 17. 20:12
 5/14 anonim válasza:
93%

"Esernyője nem volt és elfutott az eső alól."

GIF-et rajzoltál? Menő!

2021. máj. 17. 20:14
 6/14 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem, mert megkérdezte, hogy elfutok-e az érzelmeim elől. És arra voltam kíváncsi, hogy miből következtetett rá.
2021. máj. 17. 20:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A képi elemek mutatják a lelkiállapotodat, az árnyékolás, a satírozás iránya, az egyenes, vagy párhuzamos vonalak kuszasága, vagy szabályos volta, a hurkok, ilyesmik.

Sokat meg lehet tudni, még akkor is, ha az illető nem remekel a rajzolásban.

Nem vagyok különben szakértő, a feleségem volt orvos és egyszer egy társaságban pont ilyenekről volt szó, pszichiáter mesélt erről, kicsit hasonlít a grafológiára, ott is kiütközik egy csomó jellemvonás.

Egyáltalán az is árulkodik, hogy milyen jó, vagy plasztikus a rajz, melyik agyfélteke domináns az illetőnél, szóval mind általános, mind speciális információkat is tartalmaz egy firka is az alkotójáról.

2021. máj. 17. 20:19
 8/14 anonim válasza:
17%
Jaj, ez annyira baromság szerintem. Attól, hogy lerajzolok egy embert, aki elfut az eső elől (mint egy átlagos ember), még nem fogok futni az érzelmeim elől is.
2021. máj. 17. 20:20
 9/14 A kérdező kommentje:
#8Pedig ez igaz rám.
2021. máj. 17. 20:21
 10/14 anonim válasza:
8%
Érdekes. Én lerajzoltam volna egy pálcikaembert, aki az esőben áll, mert ez volt a feladat. Nem pedig az, hogy elfut az eső elől. Ebből mit szűrt volna le? Hogy követem az utasításokat? Vagy hogy szarul rajzolok?
2021. máj. 17. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!