Mi a véleményetek a szinkronicitásról?
Pl. Abraham Lincoln és John F. Kennedy.
– Lincoln 1846-ban, Kennedy 1946-ban lett a kongresszusba választva.
– Lincolnt 1860-ban, Kennedyt 1960-ban választották elnökké.
– Mindkettőjüket a feleségük jelenlétében, pénteken, fejlövéssel ölték meg.
– Lincoln elnököt a Ford Színházban lőtték le; Kennedy elnök épp egy Ford által gyártott Lincoln gépkocsiban ült, mikor lelőtték.
– Lincoln elnököt A. Johnson alelnök, Kennedy elnököt L. Johnson alelnök követte posztján.
– Lincoln utóda 1808-ban, Kennedy utóda 1908-ban született.
– Mindketten egy gyereket vesztettek el elnökségük alatt.
– Mindkét gyilkos teljes neve 15 betűből áll.
– Mindkét gyilkost megölték tárgyalás előtt.
Vagy az a tény, hogy 1840 és 1960 között minden huszadik évben akit az USA elnökévé választottak, az hivatali ideje lejárta előtt meghalt.
1840: William Henry Harrison hivatali ideje alatt meghalt.
1860: Abraham Lincoln merénylet áldozata lett.
1880: James A. Garfield merénylet áldozata lett.
1900: William McKinley merénylet áldozata lett.
1920: Warren G. Harding hivatali ideje alatt meghalt.
1940: Franklin D. Roosevelt hivatali ideje alatt meghalt.
1960: John F. Kennedy merénylet áldozata lett.
Avagy Napóleon és Hitler esete. Ugyanis a jó Adolf életének legtöbb jelentős eseményét majd hogy nem napra pontosan (amikor nem pont napra pontosan) 129 évvel később cselekedte, mint Napóleon.
Erről mi a véleményetek?
Puszta véletlenek? Vagy valami oka van ezeknek?
Egyébként ha tudtok még hasonló példákat, azoknak is örülnék.
Én egy ilyenről hallottam:
A következő történet kiválóan példázza, mit értünk szinkronicitás alatt: I. Umberto olasz király 1900. július 28-án egy észak-olaszországi kisvárosban, Monzában vacsorázott, amikor feltűnt neki, hogy az étterem tulajdonosa megszólalásig hasonlít rá. Magához hívatta, és amikor szóba elegyedett vele, meglepetten vette tudomásul, hogy mindkettejük neve Umberto, egy napon nősültek meg, a feleségük neve Margherita, a vendéglős azon a napon nyitotta meg éttermét, amikor I. Umbertót királlyá koronázták. Az uralkodó meghívta hasonmását a másnapi atlétika versenyre, ám reggel hiába várt rá, szárnysegédje közölte, hogy a másik Umberto egy lövöldözésben életét vesztette. A király épp sajnálkozásának adott hangot, amikor Gaetano Bresci három pisztolylövéssel megölte.
Ja, igen. Ezt is ismerem.
De azért köszi. :)
A válaszodat természetesen hasznosnak értékelem.
Szórakoztatónak mindenképp szórakoztatóak ezek a történetek, bár úgy hallottam, hogy nem mindegyik részlet pontosan úgy igaz, ahogy leírják (különösen a megdöbbentő Lincoln-Kennedy párhuzam esetében). Elgondolkodtató az a gondolat, hogy emögött esetleg a reinkarnáció áll, bár nem egészen világos számomra az, hogy ha igaz a reinkarnáció, akkor miért "kellene" ilyen eseteknek előfordulniuk. Én úgy gondolom, hogy ilyen történetek esetén először szkeptikusan kell hozzáállni, megpróbálni logikusan megmagyarázni, nehogy valamilyen nyilvánvalóan vagy legalább ésszerűen megmagyarázható jelenség mögött is természetfelettit sejtsünk, ha viszont túl hihetetlennek tűnik, akkor el lehet kezdeni esetleg más magyarázatok után keresgélni.
A Napóleon-Hitler párhuzamhoz tudnál valamilyen forrást adni? Ugyanis nagyon érdekelne, viszont eddig még soha nem hallottam arról.
A Lincoln-Kennedy párhuzamnál van legalább 3-4 dolog, amit én is tudok, hogy nem igaz. Azokat nem is írtam ide.
Pl. volt egy ilyen, hogy Lincoln meggyilkolása előtt egy héttel egy Monroe nevű hotelben volt, Kennedy pedig Marilyn Monroe-val, de ez már azért sem lehet igaz, mert Marilyn Monroe évekkel korábban meghalt.
Vagy, hogy Lincoln titkárát Kennedynek hívták, Kennedy-ét pedig Lincolnnak, amiből az első egyáltalán nem igaz, de a másik is sántít valami miatt. (Már nem emlékszem mi miatt.)
A többiről nem tudok, hogy ne lenne igaz, de megeshet.
A Napóleon-Hitler dolognak viszont utánaszámoltam és tényleg meglepően sokszor kijön a 129-es szám. Bár messze nem mindenhol. Pl. születési és halálozási dátum esetén messze eltér a 129-től.
Én nem látok mögé semmiféle természetfelettit. Egyszerűen csak szórakoztat.
Napóleon-Hitlerhez, bár nem tudományos mű, de Fonyódi Tibor 129 című novellája sok példát ír.
Amúgy történelemkönyvekben is utánanézhetsz. Ez viszonylag könnyen ellenőrizhető. Csak össze kell vetni az évszámokat.
Pl.:
1794: Napóleon győztesen tér haza Itáliából. Az államvezetés megrémül növekvő hatalmától, ezért Párizsba rendeli, és egészen 1799-ig ott tartja, amikor őt bízzák meg az egyiptomi expedícióval.
1923: A sörpuccs. Hitlert nyolc hónapra börtönbe zárják.
1804: Napóleon császárrá koronázza magát.
1933: Hitler kancellár lesz.
1809: Napóleon bevonul Bécsbe.
1938: Anschluss, Hitler személyesen vonul be Bécsbe.
1812: Napóleon megtámadja Oroszországot.
1941: A Barbarossa-terv kezdete. A Wermacht megindul a Szovjetunió ellen.
1815: Napóleon veresége Waterloo-nál.
1944: Stauffenberg-féle merénylet Hitler ellen, ahol egyesek szerint a Führer meg is halt, csak utána a vezérkar helyettesítette, hogy az embereknek ne tűnjön fel.
Számold csak ki! Mind az öt esetben a különbség 129 év.
Most hirtelen csak ezek jutottak eszembe, de ha jól tudom, van több is.
Akkor most számold ki, hogy Hitler és Napóleon melyik évben támadta meg Egyiptomot, és akkor az jön ki, hogy nem 129.
Ezeknek semmi értelme, hiszen az Umbertos történet is példázza, hogy nem reinkarnációról van szó. Ezt hívják úgy, hogy kicsi a világ.
Persze. Nem mindenhol teljesül. De nem is ez a lényeg.
Már elmondtam, hogy én nem képzelek mögé semmilyen magasabb rendű humbugot. Egyszerűen csak érdekel. Úgyhogy a becsmérlő megjegyzéseket lehetőleg mellőzzétek!
Természetfölötti-nem természetfölötti... én inkább úgy mondanám, hogy ismeretlen jelenség. A Napóleon-Hitler párhuzamban lehet akár szándékos utánzás is Hitler részéről.
I. Umberto esetében ez lehet az időutazásnak egy formája is, ki tudja. :)
Ha érdekel a szinkronicitás témája, Jennie Randles: Időviharok c. könyvében ír ilyen jelenségekről. Pl. 1:23-kor felébredsz éjjel, aztán a boltban 123 Ft a kenyér, utána meglátsz egy 123-as rendszámú kocsit, stb. :) Ő sem ad rá magyarázatot, csak úgy említi meg mint ami magyarázatra szorul.
Nem ismeretlen jelenség, Jung, aki a modrn pszichológia megteremtőjének is számít, ő írt a könyveiben erről, és elfogadtatta az ezotériában. Hát azmás kérdés, hogy a mai pszichológusok nemigen foglalkoznak vele. Elég vicces: ( materialista pszichológia. )
Ugyanannak az entitásnak az újbóli megszületése, vagy "lélektársak" is lehetnek. A lélektársak nagyjából együtt, ugyanabban a történelmi korban, és egymáshoz közeli földrajzi helyen jelennek meg, újra, meg újra így együtt. A lényeg: Ők a köztes létben is együtt vannak. Általában segítik egymást, de az is lehet, hogy valami bosszúvágy, meg nem bocsátott harag hajtja őket egy irányba, és folytatják, megölik egymást, vagy a bosszúvágy öli meg őket. Lélekcsoportok is vannak, ugyanez, de több lélek együtt. A Tizedik Felismerés" c. könyvben olvastam ezekről, meg a Lélektársak és Ikerlángok - ban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!