Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Meglehet állapítani valakiről...

Gallits Gábor CsabaPalple kérdése:

Meglehet állapítani valakiről a származását a testi jegyei, például az arca alapján?

Figyelt kérdés
Ez is régóta érdekel,már csak azért is,mert kiskorom óta mondják hogy látszik rajtam a cigány származás és egy öreg cigány férfi azt mondta nekem néhány évvel ezelőtt,hogy ő látja rajtam a cigány és a zsidó származásaimat is.
2021. ápr. 27. 11:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Valakin igen, valakin nem.
2021. ápr. 27. 11:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Most azt akarod mondani, hogy egyetlen öregcigány véleménye bármit is számít?

Ahogy az 1-es írja: van, akin nagyon látszanak ezek az etnikumi jegyek, van akin meg egyáltalán nem....

Pl. az askenázi zsidóknál vannak nagyon jellegzetes, mondhatni sztereotíp arcvonások... De a cigányoknál is létezik (nem tudom, melyik típus). Ugyanakkor vannak szőke kék/zöldszemű cigányok is, akikről meg nem mondaná senki, hogy azok...

2021. ápr. 27. 12:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudományos érv, de sok évvel ez előtt Salzburgban élhettem át, hogy a helyi idegenvezető mindenkiről megmondta, melyik országrészből jöttünk.

És mindenkinél talált. Nem csak országrészt, hanem várost. Legnagyobb tévedése az volt, hogy Békéscsabára tett egy utast, aki Gyuláról jött. A többinél pontos volt.

A mutatvány magyarázata viszont már erősen sántított. A háború alatt bombázott minket.

A trükk akár állhatott abból is, hogy megkapta az utaslistát. Láttam a papírt, ami az idegenvezetőnél volt, de azon csak nevek voltak.

Meg nem is úgy mondta a helyeket, hogy az bármiféle listára hagyatkozhatott.

Mondjuk nem azt mondta, hogy jöttek Egerből is ketten, hanem rámutatott az egriekre.

2021. ápr. 27. 12:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,a második válaszolónak szeretném jelezni, hogy eddigi élettapasztalataim alapján egy öreg cigány szinte mindig megtudja mondani egy másik személyről nemtől teljesen függetlenül,hogy hova tartozik, legalábbis hogy cigány vagy nem cigány vagy zsidó vagy hasonló dolgokat.
2021. ápr. 28. 10:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor mindig őt kérdezd meg! :-DDD
2021. ápr. 28. 10:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Oké :-)
2021. máj. 2. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!