Amerikában hogy hogy nem jött létre Kolumbusz Kristóf előtt az a fajta társadalmi rendszer és felvilágosodás mint európában? Miért maradtak vadon élő emberek szintjén?
Az Azték birodalom nem Közvetlenül a konkvisztádoroktól dőlt őssze. A legfőbb oka a behurcolt betegségek voltak. Ha jól emlékszem a népesség tőbb mint 90 % betegségekben halt meg. kb olyan volt nekik mint europában a Pestis járvány, mellette hoditokkal akik nagyban hozzá járultak a terjedéshez. Senkise gondolja remélem komolyan hogy az akkori fegyverekkel képesvolt párszáz ember győzni tőbb mint 100 000 ember ellen. A fegyverekbe se voltak olyan hatalmas külöbségek. Még párszáz évvel késöbb is legalább akkora jelentősége volt a szuronynak a fegyveren, mint maga a lőfegyver.
(Érdekes hogy lepontozták az első válaszom)
#22! A behurcolt betegségek inkább a már legyőzött aztékokat sújtotta. Akik nem sokan maradtak, mert a Spanyol hódítók szövetkeztek az aztékok egyik ellenségével a tlaskalaiakkal. És módszeresen, több lépcsőben győzték le együtt az aztékokat, kihasználva szokásaikat és babonáikat.
A wikipédia elég jól leírja amúgy az aztékok pusztulása résznél, hogyan is zajlott a csatározás:
(Amúgy én sem értem miért lett így lepontozva az első válasz. Én mindenesetre felpontoztam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!