A finnugor népek közül miért csak a finn, magyar és észt tudott államot alapítani és miért vagyunk ilyen kevesen más népekhez képest?
7/10 anonim ***** válasza:
87%
Istenem, ez a holdkóros germagyar mindenhol ott van :D
-------------
Bagoly verébnek...
8/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyiptom, akkor is kétséges, mennyi közük van az ókori Egyiptomban élt emberekhez a mai népességnek, lévén a mostaniak arabok.
--------------
Nehéz akkor különbséget tenni, mert az egyiptomi és az arab szemita nép, mint a főniciai, vagy a pun.
-----------------
Az viszont már korántsem biztos, hogy genetika szempontjából olyan sok közünk van a honfoglalás előtti magyarsághoz,
......
Lehet neked nincs, mert azt hieszed, hogy a magyar fingár, eközbeb...
%12
Nem vagyok nyelvész, így sosem foglalkoztam azzal, hogy a nyelvünk finnugor e, avagy sem, bevallom, nem vonom kétségbe, hogy a magyar nyelv szerkezete, vagy a ragozás fajtája és egyéb nyelvi felépítése miatt jogos lehet a finnugor nyelvcsalád felállítása, de hangsúlyozom, nem értek hozzá és nem is érdekel különösebben.
Viszont a történelem egyes részeit elég jól ismerem, ami illik is, mert történésznek tanultam, ezért felsorolhatok neked különféle eseményeket, amikor egész országrészek pusztultak ki hazánkban, de nyilván nincs erre szükség, hiszen közismert események ezek, mindenki ismeri és a betelepítéseket is, meg azt is mindenki tudja, hogy a legnagyobb magyar költő apja szerb mészáros volt Petrovics néven, így nem hinném, hogy az ősei Árpád magyarjaival jöttek a Kárpát medencébe, de ez semmit nem jelent, mert akkor is ő a legnagyobb magyar költő.
Amúgy valaki meg tudja mondani mit takar az, hogy "legnagyobb magyar költő" illetve hogy mi értelme van ennek a kifejezésnek, képzeletbeli címnek?
Bocsánat, de ezt nem tudtam magamban tartani felejtsük már el ezt a "legnagyobb magyar", meg "legnagyobb magyar költő" meg az ilyen 19. századi romantikus maszlagokat. Nem mellesleg irodalomtudománnyal foglalkozó szakemberek jelentős része tudna, és tud is vitatkozni azzal, hogy állítólag Petőfi költészete irodalmi szempontból a magyar nyelvű költészet netovábbja.
13/14 anonim ***** válasza:
77%
%12
Nem vagyok nyelvész, így sosem foglalkoztam azzal, hogy a nyelvünk finnugor e, avagy sem, bevallom, nem vonom kétségbe, hogy a magyar nyelv szerkezete, vagy a ragozás fajtája és egyéb nyelvi felépítése miatt jogos lehet a finnugor nyelvcsalád felállítása,
-.------------
Akkor, hogy beszélsz? Ha nem tudod, hogy milyen szó mi, akkor nem magyarul beszélsz, hanem csupán valamileyen univerzális nyelven. Én a nyelvből beszélek, és azt, amit kirgen beszél.
A magyar nyelv szerkezetje, vagy mi indogermán és germán, a ragozás is, mert a magyar nyelv úgy agglutináló, mint az indogermn vagy germán, minden képzés germán és indogermán.
16/16 anonim ***** válasza:
Was ist Kirgen? Bist du Verrückt mein Kind?
----------
Kirgen ist der Ase der ungarischen(germagyar) Sprache, der redet, aber in Wahrheit( wahr? ein garstiges Wort!, Wahrheit ist nicht igazság) beszél( reden thut ungrarisch(germagyar) a Rend(ra és re, raid).
ott nem stimmel az elméleted, hogy az államot nem a mai magyarok, hanem az ezer éve éltek alapították
elég amatőr idekeverni a 17-18. századi szász telepeseket, budapesti németajkú zsidókat, erdélyi szászokat, 12-13. századi hospes telepeseket
mert belőlük áll a német hatás a nyelvünkben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!