Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az hogy lehet, hogy a Biblia...

Az hogy lehet, hogy a Biblia elítéli a homoszexualitást és utálatot propagál a melegekre, de ugyanakkor nem tartja rossz embereknek őket?

Figyelt kérdés
A világtörténelem kezdete óta a népesség bizonyos százaléka homoszexuális. Az ókorban is írtak a krónikások lányos hangú férfiakról, azok se voltak bűnösnek kikiáltva. Mi a célja a világban a homoszexualitás jelenségének? Mi váltja ki hogy valaki az legyen? Ha Isten alkotta a világot, miért alkotott bele ilyen dolgot? Mi értelme van annak, hogy utálatosnak mondasson embereket akik nem is annyira rosszak?

2021. márc. 11. 11:38
A kérdező szavazást indított:
Más dimenziókban is keresendő a válasz.
Lelki okok a családi távolságtartás miatt.
Apai gondviseleti elhanyagolás.
A Kinsey-skála jól leírja a dolgot.
Genetikai okok vannak mögötte.
Nemi fejlődési zavar, a szülők életmódja miatt.
Evolúciós háttere van az egésznek.
Ha Isten a maga képére alkotott, akkor ő is tévedhet néha.
Szimplán hülyeség, nincs homoszexualitás.
Az élet sokszínű és érdekes eredményeket ad néha.
26 szavazat
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
64%

Jézus nem beszélt a buzzik ellen, a többiek meg nem érdekelnek.

Kereszténynek lenni annyi, mint Krisztust követni, szóval nállam a homokosság teljesen belefér.

2021. márc. 11. 12:12
 2/25 anonim ***** válasza:
79%
És ez mit keres a tudomány kategóriában?
2021. márc. 11. 12:18
 3/25 Wadmalac ***** válasza:
70%

A szavazós válaszok egyikét sem tartom passzentosnak.

A biblia, a kereszténység azért ítéli el a homoszexualitást, mert

- Alapvetően a szexet csakis a gyermeknemzés érdekében tartja megengedhetőnek, a l'art pour l'art szexet, egyáltalán a haladó lét élvezeteit elítélendőnek minősíti;

- Az adott korszellem és mentalitás, vallási vezetői érdekek alapján ezt foglalták isteni útmutatásnak mutatott törvény-köntösbe.

Ha a római birodalom szellemiségében született volna a Biblia, akkor lehetne nővel, férfivel, gyerekkel, állattal, krumplival, akármivel szexelni, csak az élvezetért is.

Nem kizárt, hogy sok passzus pont azért olyan, amilyen, hogy pont az ellenkezője legyen, mint ami anno a római birodalomban volt divat.

(ugyebár ez a rész még erősen ószövetségi és jórészt zsidó eredetű, szóval a római birodalom, mint "mumus" erősen befolyásolta).

2021. márc. 11. 12:32
 4/25 anonim ***** válasza:
50%
Mózes homofób volt, oszt ezt találta ki.
2021. márc. 11. 13:15
 5/25 anonim ***** válasza:
20%

Mert a homoszexualitás természetellenes és semmi nem bizonyította eddig, hogy létezik. Az, hogy egyesek propagálják nem válasz. Egy kutatás sem bizonyította.

Ateista vagyok. Olvastam a bibliából, tehát ateistaként olyat tettem, mint a legtöbb keresztény nem.

2021. márc. 11. 14:28
 6/25 anonim ***** válasza:
20%
Azok a férfiak akiknek "lányos" hangja van, nem mindig homoszexuálisak. Csak amerikában.
2021. márc. 11. 14:29
 7/25 Wadmalac ***** válasza:
73%

"Mert a homoszexualitás természetellenes"

Gondolom ezért van kismillió példája az állatvilágban is ugye?

Vagy mit nevezel te természet-ellenesnek? Mégiscsak azt, amit a Biblia? :D

"és semmi nem bizonyította eddig, hogy létezik."

?

WUT?

A melegek szerinted kitalált asztrállények vagy mi?

:D

2021. márc. 11. 14:34
 8/25 anonim ***** válasza:
63%
#4 vagyok és értem miért lettem lepontozva, de az ÉN igazságomnak nem szegülhettek ellen! :D
2021. márc. 11. 14:39
 9/25 anonim ***** válasza:
36%
6# nem én pontoztam le...
2021. márc. 11. 14:43
 10/25 anonim ***** válasza:
2%

Állatvilág.... 1 nem vagyunk állatok, 2 ami nagyban az kicsiben is megjelenik. Avagy mindenhol. Ez többször is be lett bizonyítva. Nézz utána.

Asztrál lény? Ennyi eszed sincs? Sose mondtam ilyet. Olyat, viszont most mondok hogyazért mert egyesek propagálják,még nem lesz igaz. Hasonlít az előző kijelentésemre.

2021. márc. 11. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!