Etikus dolog -e egy olyan csoportra (gyerekekre), (oltási) kockázatot terhelni akik nem betegszenek meg de hordozók és fertőzőek lehetnek?
A gyerekek mint tudjuk nem nagyon betegszenek meg a Covid19 -től, de hordozni hordozhatják és fertőzhetnek is!
(Talán volt egy két ritka kivétel olyanokkal akik eleve 1000 különböző bajjal (koraszületés, defektusok stb...) születtek.)
Néhány vakcináról (pl a Pfizer) vakcináról van már elég nyilvános adat. (Lehet hogy a többiről is de eddig ez tűnik a "legjobbnak" és "legbeváltabbnak" mind közül ennek kerestem utána.)
Amiből lehet tudni hogy körülbelül minden 1000. oltásnál van kisebb szövődmény. (Láz, gyulladás, fájdalom stb...)
És kb 100000 oltásból adódik 1 súlyos szövődmény. (Például anafilaxiás sokk. Amibe talán eddig több millióból 1 vagy 2 haláleset is adódott.)
Magyarországon 1.5 millió gyermekkorú van egyidőben kb.
Ez azt jelenti hogy a nagyjából 0 közeli megbetegedés és 0 közeli halál helyett lenne 15000 megbetegedés és 15 súlyos reakció. Pl Anafilaxiás sokk amiből mondjuk adrenalin injekcióval vagy gégemetszéssel menthető a beteg de a 15 -ből sem tudnának mindenkit megmenteni.
A nagyjából 0 -nál ez pont 15000 -el illetve 15 -el több nem kívánatos esemény!
Mindezt azért hogy pár ezren vagy néhány 10 000-en megmeneküljenek azok közül akik már leélték életük javát szétbombázták az immunrendszerüket cigivel alkohollal zabálással, mozgásszegény életmóddal drogokkal stb...
Szerintem ilyen körülmények mellett a gyerekeket teljesen etikátlan lenne oltani. Akkor is ha letesztelték már az adott oltást a csoportra.
Ha a 1.5 millió kiskorúhoz hozzávesszük a kb 0.5 millió terhes nőt, szoptatós anyát akiknél szintén teszteletlenség miatt magasabb a kockázat. A kieső 2 millió ember nélkül a kitűzött átoltottsági célok viszont elérhetetlenek!
Vagyis örökké marad a rendkívüli állapot vagy etikátlan átoltásra lehet számítani!
Kíváncsi lennék a véleményetekre.
Filozófiai társadalomtudományi etikai gondolataitokra a témában.
Valóban, elnéztem írás közben, 100 ezer oltott után 1 súlyos szövődményről írt. (Az pláne tuti nem derül ki phase III-ból).
A 13. válaszoló által linkelt oldalon én nem látok ilyen irányú adatokat. (Pár súlyos tünet előfordulását megemlítik, de amennyire látom, az sem derül ki, szignifikáns-e a különbség.)
"Ez a 0.85-1.11 még mindig bőven alatta van a cv19 halálozási rátáinak."
Nincs bőven alatta (1000 főre vonatkozik a statisztika), viszont cserébe nem is COVID halálozásra vonatkozik, ahogy már leírtam.
"EagleHUN nem beszélt még halottakról sem, halált meg sem említette, a halál szó nem is szerepel sehol benne! Nézd meg jobban!"
Hoppá, elnéztem, a #12-es kommentet hittem valamiért az övének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!