Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Einstein milyen istenben hitt?

Einstein milyen istenben hitt?

Figyelt kérdés
Csak azt tudom hogy egyszer kijelentette hogy hisz istenben, de olvastam hogy nem az átlagos istenben hisz.
2010. aug. 15. 23:20
 1/7 anonim ***** válasza:
2010. aug. 15. 23:40
 2/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ilyesmiben

2010. aug. 16. 00:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt ő mondta:

"Természetesen hazugság volt, amit az én vallásos meggyőződésemről olvastak, szisztematikusan ismételgetett hazugság. Nem hiszek egy emberarcú Istenben, és ezt soha nem tagadtam, világosan kinyilvánítottam. Ha van bennem valami, amit vallásosnak lehet nevezni, az a végtelen csodálatom a világ struktúrája iránt, amennyire azt tudományunk képes feltárni."

2010. aug. 16. 01:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Egy valótlan istenben, hiszen ő haláláig mereven elzárkózott az olyan dolgoktól, hogy határozatlansági elv és hasonlók.
2010. aug. 16. 08:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Isten számára mindenekelőtt a Teremtő volt, és nem olyan volt az istenképe, mint ahogy azt az ószövetségi iratok alapján gondolni lehetne.
2010. aug. 16. 09:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Olvasd el Spinoza: Etika című könyvet. (Einstein is olvasta: mindketten hitükből/vallásosságukból "kitért" zsidók. És Isten-hívők, a kérdésed függvényében.)
2010. aug. 16. 15:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha érdekel még a téma, ajánlom figyelmedbe 'Az isteni formula' c. könyvet, egy portugál szerző, Dos Santos írta.

[link]

Remek olvasmány, különösen, ha egy picit is érdekel a fizika, vagy akár a csillagászat is.

2010. aug. 16. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!