Mi kellett volna ahhoz,hogy ne bukjon el a római birodalom?
Figyelt kérdés
2020. dec. 31. 14:44
1/9 anonim válasza:
Nem vegyiteni a Római Népet
Nem a luxust üldözni hanem az ellenségeit.
2/9 anonim válasza:
Sok minden. Kisebb meretu, jobban vedheto birodalom, nem kellett volna ketteosztani es a keleti reszet erositeni, kellett volna egy eros kezu csaszar mint amilyen augustus volt stb stb. Bar torvenyszeru volt h elobb utobb jon vmi barbar horda ami szetbarmolja az egeszet.
4/9 A kérdező kommentje:
3-as
Rómának volt keresztény császára "Constantinus" személyében aki még a kereszt halált is eltörölte meg ha jól tudom halála elött meg is keresztelkedett..meg a vallás amugy se nyomott volna sokat szerintem.
2020. dec. 31. 15:54
5/9 hollófernyiges válasza:
szerintem a legfőbb problémájuk az volt, hogy nem sikerült egy normális öröklési rendszert és uralkodó dinasztiát kialakítani, így szinte állandóak voltak a polgárháborúk. Ez emésztette fel a birodalom erejét, a barbárok csak kihasználták a lehetőséget.
6/9 anonim válasza:
Okosabb gazdaságpolitika, további rugalmas alkalmazkodás a változásokhoz, és az érkező új népek letelepítése, hittérítéssel.
7/9 anonim válasza:
Rossz öröklési rendszerek, nemcsoda hogy a vége felé katonacsászárok váltották egymást.
8/9 anonim válasza:
Kevesebb stadiont kellett volna építeni és inkább a gazdaságot fejleszteni... :)
9/9 anonim válasza:
Ha Soros György akkor élt volna, máig virágozna a RB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!